1 de 10
CULTURA

Calafell acorda amb el Circ Raluy crear una escola i un museu del circ

L’escola de circ està pensada per a la creació d’actuacions i l’aprenetatge de totes les disciplines circenses

Acord ajuntament-Raluy | AV
per Redacció, Calafell | 3 d'abril de 2022 a les 13:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 d'abril de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El museu i l’escola que el Circ Raluy Legacy tindrà a Calafell, gràcies al conveni signat amb l’Ajuntament, serà un equipament que oferirà una experiència cultural i turística única. Aprendre circ, gaudir de les seves emocions, trepitjar una pista, sentir-se artista..., estarà a l’abast de tothom, especialment dels infants i les seves famílies. I serà possible de la mà d’una llegenda del circ, com és el Raluy.

L’acord s’ha signat aquest 29 de març. A partir d’ara, s’elaborarà un projecte museogràfic per a l’exposició de material històric del Circ Raluy Legacy al Parc de la Sínia. També es posarà en marxa un projecte docent per a l’escola de circ, que ocuparà una part del Mercat Vell.

La família Raluy ha emés un comunicat en què explica que el projecte crearà un museu sense precedents, que serà referent del món del circ. Indiquen  que serà “un espai interactiu on es podrà experimentar, expressar-se, aprendre, veure i tocar”. Afegeixen: “Serà un lloc on no tan sols coneixerem la història centenària d’una nissaga com la dels Raluy, amb sis generacions a les espatlles, sinó també la història del circ des dels seus inicis”.

A més, la família subratlla que “l’escola internacional d’arts circenses, que s’instal·larà al Mercat Vell, serà una superfície pensada per a la creació d’actuacions i l’aprenentatge de totes les disciplines circenses, tant per a simples aficionats com per a professionals”. “Hi haurà sales de creació equipades, professors, classes i classes magistrals”, diuen també.

De la seva banda, l’Ajuntament, per boca de l’alcalde, Ramon Ferré, expressa la idea que “aquest projecte aporta una experiència única que podrà oferir el nostre municipi. Ens posa en un mapa en el qual poquíssims pobles i ciutats hi són””.

Ferré diu també: “El circ és un element cultural importantíssim i el Raluy, un dels millors circs del món, amb un gran patrimoni al darrere. Que la seva base estigui a Calafell, amb tot aquest projecte, és un element diferencial per a nosaltres, un argument de primera per atreure turisme familiar i buscar públic infantil. És el turisme que sempre ha tingut Calafell i que ara es veurà revitalitzat”.

 

Participació