SOCIETAT

El PDECAT de Calafell contra la creació de places d'aparcament de pagament

Al principal grup opositor municipal no li agrada gens la proposta del govern local de posar en marxa ina 'Zona Taronja'

per Llorenç Avinyó, El Vendrell | 19 d'abril de 2017 a les 17:20 |
L'aparcament del Mercat | CEDIDA
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 d'abril de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Ahir el govern de Calafell va mostrar als partits de l’oposició un estudi sobre la viabilitat de crear noves zones d’aparcament, com la zona taronja i l’ampliació d’horaris de la zona blava. A la reunió, aprofitant una comissió informativa, es va explicar que es volia crear “la zona taronja”. Aquesta aniria des de l’Estany fins al Carrer Duero de Cunit, Estany Mas Mel i Segur Platja, tothom hauria de pagar, tant residents como no residents, sempre sota la intencionalitat d’incentivar que la gent que vingui passi més temps al nostre municipi i hi hagi més mobilitat. Des del Partit Demòcrata de Calafell han indicat que “no estem d’acord amb aquesta mesura ja que trobem que no només hauran de pagar aquelles persones que vinguin de fora, sinó també els residents, encara que es posin tarificacions diferenciades”. Al mateix temps, també diuen “creiem que aquests tipus de mesures s’han de consensuar i treballar conjuntament. Això és una nova prova de la manca de paraula de l’alcalde Ramon Ferré. L’estudi analitza d’altres municipis de la costa catalana però s’oblida de l’entorn proper com és Cunit o El Vendrell. L’impacte de diferenciar-nos per fer pagar a la gent que ens ve a visitar, quan a El Vendrell o a Cunit no ho fan, no creiem que sigui positiu pel nostre municipi”.

Així mateix, es va indicar que al Blanquet i al Mercat passaria de ser gratuïta a zona blava. Des de PDeCAT Calafell creuen “que és una vergonya ja que la zona blava està creada per les zones comercials i no com un mitjà més d’ingressos per part del govern”. Per altra banda expliquen que si es vol incentivar el comerç i les visites dels turistes “s’ha de fer altres tipus de gestions i no aquesta que és contraproduent per l’economia municipal, ja que castiga de ple la butxaca dels calafellencs i calafellenques i penalitza el comerç local”.També han volgut explicar que “l’excusa que no hi ha aparcament en alguns moments és falsa, sempre hi ha encara que costi de trobar-ne”. Per finalitzar han volgut remarcar que “ampliar la zona blava i creant una altra zona de pagament com la taronja, l’únic que s’aconseguirà és que la gent marxi”.

 

Participació