1 de 10
SOCIETAT

Calafell recupera els cursos de natació per als escolars

Feia dos anys que no es podia oferir aquesta activitat, a causa de la pandèmia

Alumnes a la piscina, fa dos anys | AC
per Redacció, Calafell | 4 de febrer de 2022 a les 13:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de febrer de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Calafell torna a oferir cursos de natació, en horari lectiu, als alumnes dels centres escolars del municipi. Després de dos anys de pandèmia, es pot recuperar aquesta activitat, que es farà amb protocols de seguretat per reduir riscs.

Els cursos de natació seran enguany per a alumnes de segon de primària. Començaran la setmana vinent i es prolongaran fins al mes de maig.

L’activitat es realitza al centre esportiu Vilarenc Aqua, que disposa de les instal·lacions i el personal qualificat necessari. Per a l’alumnat, l’activitat és gratuïta i l’Ajuntament es fa càrrec del cost. És una aposta municipal per millorar l’oferta educativa del municipi, particularment en l’àmbit de l’esport, la salut i la seguretat.

Els alumnes van fins al centre esportiu acompanyats per professors del seu centre i, un cop allí, són atesos pels monitors del Vilarenc Aqua. Les ràtios d’alumnes per monitor són les establertes per a l’edat dels participants i es té també en compte el nivell de natació dels participants.

Arran de la situació sanitària, s’aplicaran altres mesures:

  • Els grups seran els que ja ho són a l’escola, sense mesclar grups.
  • Els vestidors estaran delimitats per zones per a garantir distàncies de seguretat.
  • La zona d’aigües també estarà compartimentada perquè hi hagi distància.
  • Hi haurà horaris d’entrada per evitar aglomeracions.
  • El servei de dutxes no estarà disponible i no es podran usar assecadors comuns.
  • Es farà desinfecció a cada entrada i sortida.

La regidora d’Ensenyament, Lluïsa Lastra, explica que “creiem que les classes de natació són una activitat molt interessant i necessària”. I ha afegit que “les escoles públiques del nostre país, desgraciadament, no tenen piscines on fer cursos de natació. Però podem optimitzar l’ús d’equipament existents i sempre sense que representi una despesa per a les famílies”.

 

 

Participació