1 de 10
SOCIETAT

El Vendrell celebra el Dia Escolar de la No-violència i la Pau

Serà aquest divendres, amb protagonisme pels alumnes de cinquè de primària

Cartell de l’acte | AV
per Redacció, El Vendrell | 26 de gener de 2022 a les 12:58 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La UNESCO va proposar que el 30 de gener fos el Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP). Moltes escoles d’arreu del món fan, aquest dia, actes especials que ajuden els alumnes a reflexionar-hi, i un any més el Vendrell es suma a aquesta commemoració. 
 

Per aquest motiu, per quinzè any consecutiu, les Regidories de Cultura i d’Educació de l’Ajuntament del Vendrell, la Fundació Pau Casals i el CdA Pau Casals conviden novament els alumnes de cinquè de primària a celebrar aquesta diada amb la resta d’escoles del municipi, amb un acte molt especial.
 

El passat 2021 es va celebrar el centenari de l’Orquestra Pau Casals i el cinquantè aniversari del Discurs de Pau Casals a l’ONU. És, per aquestes dues efemèrides, que els infants del Vendrell coneixeran Pau Casals com a músic, però, sobretot, com a home compromès i activista per la pau, amb una proposta que partirà del llegat artístic, social i pedagògic del mestre.
 

Enguany hi participaran totes les escoles, més de 400 alumnes.
 
L’acte se celebrarà el divendres 28 de gener del 2022, amb una acció que donarà visibilitat a tot l’espai urbà, per fer que el missatge de la pau arribi a tots els barris i nuclis del Vendrell. Uns espais que s’han fet presents sent escenaris del projecte cultural “El Vendrell sent la música”, que pretén fer de la música un canal que ajudi a transformar i millorar l’entorn urbà i, alhora, cohesionar la societat vendrellenca.
 
És, per aquest motiu, que les escoles participants desenvoluparan una part de l’activitat a diferents places del municipi, per poder fer arribar a tota la ciutadania aquesta experiència social i transformadora, i finalitzarà en un acte conjunt a la Rambla Cañas.
 

 

Participació