1 de 10
MEDI AMBIENT

Plaques solars per l’autoconsum a la coberta de la pista de les escoles

La Diputació de Tarragona ha pagat el 90% de la instal·lació

Plaques al sostre de l’escola | ASJ
per Redacció, Sant Jaume | 15 de gener de 2022 a les 12:49 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La instal·lació, d’11,7 kW, va entrar en funcionament a finals de desembre. En aquesta primera fase s’han instal·lat 26 mòduls fotovoltaics cristal·lins de 450W, fins un total d’11,7 kW.

S’han muntat en una estructura coplanar d’alumini que facilita la instal·lació de més plaques a la mateixa coberta en futures actuacions. Les corbes de consum de l’escola, amb consums elevats que es realitzen en horari diürn, fan que sigui l’edifici municipal més adequat per l’autoconsum d’energia elèctrica fotovoltaica sense bateries. L’escola els Quatre Vents ha programat activitats per explicar com funciona la instal·lació i per treballar els projectes d’autoconsum energètic.

 
El cost de les plaques i de la instal·lació ha estat de 13.847,87 EUR (IVA inclòs) i finalment ha estat subvencionat en un 90% per la Diputació de Tarragona. Així doncs, el cost per l’Ajuntament de Sant Jaume ha estat de 1.384,78 EUR.

 

Participació