1 de 10
POLÍTICA

Som Poble-ERC vol millores a l’Escola de Música del Vendrell

El principal grup de l’oposició presta tres mocións al ple del Vendrell de dilluns vinent

Escola de música | SPE
per Redacció, El Vendrell | 22 d'octubre de 2021 a les 15:54 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El grup municipal de Som Poble -ERC presenta al Ple Ordinari del mes d'octubre tres propostes: la formació argumenta les mocions.


Per aprofitar els ajuts de la Generalitat per a construir habitatge social

Tots sabem la manca d'habitatge social que patim al Vendrell, per aquest motiu presentem una proposta per tal que el Vendrell faci un estudi per determinar si té o no solars a on es pugui construir habitatge social, i si és així que els posi a disposició de la Generalitat. La raó és que la Generalitat de Catalunya aprofitant els fons NextGeneration té previst construir més de 3.000 habitatges en els propers dos anys per dedicar-los a lloguer social en aquells municipis que facilitin terrenys municipals.

 

Per pal·liar els efectes de la pujada del preu de l’electricitat

Per un altra banda, posem a debat la situació del preu de l'electricitat que estan patint les empreses i la ciutadania. I demanem per una banda, que l'Ajuntament del Vendrell insti a l'Estat Espanyol a fer un conjunt d'accions per tal de revertir aquesta situació. Tanmateix, demanem a l'Ajuntament que posi a disposició de la ciutadania un punt d'informació sobre el bo social, i sobre els ajuts existents en pobresa energètica. A la vegada que millori les bonificacions en impostos i taxes municipals a favor de la ciutadania i empreses així com que executi actuacions d'estalvi energètic als edificis municipals.

Per realitzar una diagnosi i establir un full de ruta per potenciar l’EMMPAC i garantir l’accés a l’educació musical a tothom

Per últim, presentem una proposta de resolució per a la realització d'una diagnosi i establir un full de ruta per potenciar l'Escola Municipal de Música Pau Casals (EMMPAC) i garantir l'accés a l'educació musical a tothom. En aquesta, posem de manifest la importància que té l'EMMPAC, així com la qualitat dels seus equipaments i professionals. Però també posem de manifestl’estancament en el nombre d’alumnes matriculats des de fa anys, degut als elevats preus que paguen els usuaris i la manca d’un sistema de beques o tarifes socials que fa que moltes famílies no s'ho puguin permetre, així com el nombre limitat de places disponibles. Comparativament amb altres municipis similars, observem com hi ha molt marge per augmentar el nombre d’usuaris i apropar l’ensenyament musical a tota la població. Per tant, el que demanem és la realització d'una diagnosi per determinar les possibles accions necessàries   per garantir l'accés a l'ensenyament musical i de dansa a tothom, independentment del seu nivell de renda, capacitats i interessos, i potenciar l’EMMPAC perquè esdevingui un referent  en l’educació musical a la comarca i a Catalunya. I amb els resultats obtinguts realitzar una jornada participativa i oberta a tots els agents implicats per acordar-ne la seva implantació i concretar un full de ruta per posar-lo en pràctica els propers anys.

 

Participació