1 de 10
SERVEIS

Dos milions en inversions i millores de sanejament d'aigües a la comarca

El Consell Comarcal té les competències delegades de tots els municipis de la comarca amb l'excepció de Calafell

Una de les obres en marxa | CCBP
per Nació Digital, El Vendrell | 3 de setembre de 2021 a les 16:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El Consell Comarcal del Baix Penedès té delegades les competències en l'àmbit del sanejament d’aigües consistent en la depuració de les aigües residuals generades i en l'atorgament de permisos d'abocament a les activitats industrials en tots els municipis de la comarca a excepció de Calafell. 

Tant els costos d'explotació, com de reposició, millora o inversió son assumits per l'Agència Catalana de l'Aigua, que també financia els costos indirectes de gestió. Enguany es preveuen uns costos d'explotació i una despesa en reposicions i millores d'1.830.000€ repartides en 37 actuacions i una despesa en inversions de 121.000 € en 6 actuacions.

El sanejament d’aigües es realitza a les depuradores, i s’hi porta l’aigua per depurar a través de les estacions de bombament i els col·lectors. Aquesta tasca s'executa a través de dos contractes de serveis amb l'empresa Remondis, que duu a terme les tasques principals d'explotació i de manteniment. 

L'equip de treball consta actualment de 26 persones, entre caps de planta, oficials i operaris, per tal de gestionar els 9 sistemes de sanejament en què es divideix la comarca: SS de la riera de la Bisbal, de Cubelles-Cunit, de L'Arboç-La Gornal, de Bellvei, de Llorenç del Penedès, de Sant Jaume dels Domenys (Cornudella), de Sant Jaume dels Domenys (Papiolet), de Sant Jaume dels Domenys (Torregassa) i de Bonastre. Per altra banda, des dels serveis tècnics del Consell es programen, liciten i executen les actuacions de reposició, millora o inversió en els sistemes actuals o futurs.

 

Participació