1 de 10
MOBILITAT

A partir d’avui la mobilitat al Baix Penedès canvia de manera notable

S’estrena el nou sistema de descomptes a la C-32 i desapareix el peatge de l’AP-7 i l’AP-2

Autopista C32 | AC
per Nació Digital, Baix Penedès | 1 de setembre de 2021 a les 13:19 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Aquest 1 de setembre es produeixen canvis importants a les autopistes que passen per Calafell i per la comarca del Baix Penedès. D’una banda, la desaparició del peatge a l’AP-7 i a l’AP-2, que permeten una gran diversitat de rutes des del nostre municipi. De l’altra, l’estrena del nou sistema de descomptes a la C-32, que alleuja en part els desplaçaments a Barcelona i la seva àrea metropolitana.

La finalització de les concessions permet la circulació gratuïta per vies, com les dues autopistes esmentades, construïdes fa més de quatre dècades. Els accessos més propers a Calafell són els de Coma-ruga i de Vilafranca del Penedès, en el cas de l’AP-7, i el de la Bisbal del Penedès, en el de l’AP-2. La desaparició de les barreres obre alternatives per anar a treballar o a estudiar a Barcelona, però també per rebre visitants, tant de l’àrea metropolitana com del mercat turístic natural que Calafell té a la vall de l’Ebre.

“Encara que el que volem és que desaparegui el peatge de la C-32, que és la via més directa que tenim amb Barcelona, la gratuïtat de l’AP-7 és un pal·liatiu”, apunta l’alcalde, Ramon Ferré.

En aquest sentit, el nou sistema de bonificacions a la C-32 és un altre avanç, malgrat no ser el que els municipis del Penedès Marítim reclamen. “És un gran pas, però la lluita continua. Estem davant d’una bona notícia per al nostre territori i les persones que hi viuen, però l’objectiu continua sent la gratuïtat total d’una autopista amortitzada i que no té alternatives”, explica el tinent d’alcalde de Mobilitat, Miguel Ángel Perín.

El nou sistema tarifari en aquesta via consisteix a aplicar descomptes en els desplaçaments d’anada i tornada en un mateix dia natural i amb el mateix origen i destinació. Les reduccions van des del 40% en el tram entre Castelldefels i Sitges (barrera de Vallcarca) al 70% en el de Sitges al Vendrell (barreres troncal i lateral de Cubelles i accés de Calafell) i s’aplicaran als vehicles lleugers de quatre rodes, de dilluns a divendres no festius.

Les bonificacions s’aplicaran a partir del primer viatge. Hi haurà un límit de 4 trànsits diaris (2 d’anada i 2 de tornada). És acumulable als descomptes de vehicle ecològic i 3 o més ocupants, però el descompte total no pot superar el 75%. Caldrà usar un sistema de pagament dinàmic o telepeatge (sistema Via T) o l’aplicacio gratuïta Awai.

Les persones que vulguin beneficiar-se d’aquests descomptes s’han de registrar prèviament al web d’autopistes. En aquesta pàgina hi podeu trobar tota la informació sobre els descomptes i com fer el registre.

 

Participació