MOBILITAT

El Consell Comarcal valora la rebaixa dels peatges de la C-32 tot i que la troba insuficient

L’organisme comarcal reclama bonificacions també els caps de setmana

per Nació Digital, El Vendrell | 22 de juliol de 2021 a les 21:32 |
El peatge de Cubelles | CCBP

El recent acord entre la Generalitat de Catalunya i els alcaldes del Baix Penedès i Garraf en el marc de la Taula per la Mobilitat del Penedès, sobre el canvi del model de bonificacions dels peatges de l’autopista C-32 Sud ha estat ben valorat des del Consell Comarcal del Baix Penedès, tot i que es destaca que aquest és un primer pas insuficient i cal aplicar aquests descomptes també els caps de setmana per promoure el turisme de proximitat al Baix Penedès.

S’han de concretar inversions reals per un territori amb taxes d’atur per sobre de la mitjana i que pateix fortament la crisi econòmica derivada de la Covid-19. Aquest acord, comportarà a partir del proper 1 de setembre, una disminució del preu dels peatges per a tots els usuaris que facin viatges amb origen o destí en aquestes comarques, independentment del seu lloc de residència. El benefici serà des del primer viatge, entre setmana. 

 

En concret, el descompte serà del 40% en el tram entre Castelldefels i Sitges –peatge de Vallcarca- pel que fa als desplaçaments d’anada i tornada en una mateixa jornada laborable -per beneficiar els usuaris de l’autopista que l’utilitzen principalment per raons de feina-, i del 70% en el tram entre Sitges i el Vendrell –barrera de Cubelles-.

 

En paraules del president del Consell Comarcal, Joan Sans: “és una notícia important que provocarà un estalvi directe important a molts conductors de la comarca que s’han de desplaçar a Barcelona, al Baix Llobregat o al Garraf per anar a treballar. Però també pot ser un reclam per a què moltes empreses vegin la nostra comarca com un territori competitiu on establir-s’hi”.El President ha agraït la implicació del Pacte d’alcaldes del Penedès Marítim i els diferents actors socials implicats en les negociacions amb la Generalitat, i ha avançat que aquesta rebaixa ha de ser un primer pas per assolir la gratuïtat total, també durant els caps de setmana.

 

Participació