SOCIETAT

Els Nens del Vendrell celebraran sense castells la Festa Major de Santa Anna

La colla fa propostes festives amb tota garantia sanitaria

per Nació Digital, El Vendrell | 19 de juliol de 2021 a les 12:46 |
Imatge prepandèmica de la colla | NDV
Arriba la Festa Major de Santa Anna i, per segon any consecutiu, serà una Festa Major en pandèmia, en què els Nens del Vendrell es veuran privats de fer el que més els agrada: mostrar tota la feinada que s’ha fet a l’assaig i actuar en solitari a la plaça Vella.

Aquest any, igual que l’any passat, els de la camisa vermella han intentat adaptar-se a les condicions sanitàries i de seguretat que permet la situació actual. És, per això, que han estat treballant per programar activitats amb control d’aforament, que segueixin totes les mesures.


Començaran divendres 23 de juliol, a les 20 h, a l’Auditori del Tívoli, amb un acte que segurament despertarà l’interès de bona part del món casteller, i és que es faran públiques imatges inèdites del que va ser el camí fins a arribar al primer pilar de sis carregat del segle XX. Es podran veure des dels primers intents dels Nens l’any 1933 fins a culminar amb l’espadat de novembre del 1967. Un pilar no exempt de polèmica per si es va arribar a carregar o no, i que es podrà comprovar durant la projecció del vídeo d’aquesta construcció, a més d’imatges dels intents de Fira i Tots Sants del mateix any 67.

Aquest acte serà possible gràcies, a les cessions de les imatges que han fet la família de l’Oriol Rosell de Vilafranca i la del Salvador Palau. Com a conductor de l’esdeveniment es comptarà amb el cronista casteller Pere Ferrando, i la participació de Francesc Còrdova, Piscu, integrant del tronc del pilar del 67, i Josep Maria Pros, casteller dels Nens.


L’endemà, dissabte 24, a la plaça del Tívoli, hi haurà l’espectacle infantil de temàtica castellera Mireu allà dalt de la companyia Genovesa narratives teatrals. En acabar l’obra es repartiran les camises a la canalla que ha entrat aquest any a la colla perquè la puguin lluir el dia de Santa Anna.
Per últim, dimarts 26 de juliol, Santa Anna, la canalla dels Nens participarà en la Cercavila de cultura popular, a les 11 h, que anirà acompanyada dels tècnics i el grup bombolla d’adults que

 

Participació