CULTURA

La ciutat ibera de les Masies de Sant Miquel tindrà mig quilòmetre de tanca

La Dioutació de Tarragona és qui pagarà la tanca, amb un pressupost de 40.000 euros

per Nació Digital, Banyeres | 16 de juliol de 2021 a les 21:53 |
Ell jaciment és únic | DIPTA

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; la vicepresidenta Eva Mata; la diputada delegada del Pla d’Acció Municipal, Marta Blanch; el president de BASE-Gestió d’Ingressos, Eduard Rovira, i la diputada Imma Costa han visitat aquest dijous a la tarda els municipis de Banyeres del Penedès i Santa Oliva per conèixer algunes de les darreres millores realitzades amb el suport de la Diputació. En concret, han visitat la millora d’una infraestructura viària, diverses reformes urbanístiques i un jaciment arqueològic. Llauradó ha destacat que “la diversitat de les actuacions visitades avui demostra que la Diputació és una col·laboradora necessària, un motor econòmic i social que, al costat dels municipis i de la mà dels ajuntaments, té per objectiu millorar la vida de les persones”.

 

El Monestir de Santa Maria ‘La Rectoria’ ha sigut l’escenari on la presidenta ha signat el llibre d’honor de Santa Oliva, acompanyada de l’alcalde Josep Carreres.  Després s’ha traslladat fins a la carretera TV-2118 en el seu pas per l’accés al municipi. La via ha estat reformada per la Diputació, amb un pont per facilitar el pas dels veïns i veïnes al poble. A més, també s’hi han construït voreres, s’hi ha adequat el traçat i s’ha ampliat la carretera per millorar-ne la seguretat. Les obres han suposat una inversió de més de 808.270,84 € per part de la Diputació. De camí al pont, les autoritats també han pogut veure algunes reformes realitzades per l’ajuntament a l’avinguda Verge del Remei i al carrer Josep M. Gené, a través del Pla d’Acció Municipal (PAM) de la Diputació.

 
A Banyeres , amb l’alcade del municipi, Amadeu Benach, han conegut el Poblat iber de les Masies de Sant Miquel, una zona arqueològica d’excepcionalitat històrica. Per evitar l’accés indiscriminat a aquest espai i preservar-lo, es treballa actualment en el tancament perimetral del jaciment amb una tanca de prop de 500 metres. L’actuació compta amb el suport de la Diputació de Tarragona, amb una aportació prevista d’uns 40.000 euros.


La protecció del jaciment permetrà excavacions més segures i allunyar els espoliadors de patrimoni que sovintegen l’indret. El jaciment és un dels més importants enclavaments ibers de Catalunya, en molt bon estat de conservació i moltes incògnites per desvetllar.

 

 

Participació