OPINIÓ

La Taula del Baix Penedès no està parada i els comensals, de vacances

Ara fa vuit mesos que el Parlament de Catalunya va demanar al Govern de la Generalitat la creació de la Taula per a la reactivació econòmica del Baix Penedès.

per Llorenç Aviñó, El Vendrell | 11 de juliol de 2021 a les 13:45 |
El terrenys on en teoria s’havia de fer el Logis | ACN
Ara fa vuit mesos, per primera vegada i per la pressió del Consell d’Alcaldes del Baix Penedès, al ple del Parlament de Catalunya es va parlar de la comarca. Crec que va ser per unanimitat que es va demanar al Govern de la Generalitat posar fil per ajudar el Baix Penedès a sortir de la misèria. «Fin de la cita».

Tal com era de preveure, de tot allò, res de res. Es tractava de constituir una taula de treball que impliqués els diferents departaments de la Generalitat per ajudar el Baix Penedès a emergir de la crisi sistèmica que arrossega des de fa decades. No s’ha fet res, i afegeixo, tant de bo la realitat em desmenteixi, mai no es farà res.


Em fa fins i tot mandra recordar que aquesta és la comarca amb més atur de Catalunya, i per tant, la més pobre, que som una privilegiada reserva agrícola de marihuana, que excel·lím pel nombre d’ocupacions,que la sanitat pública és precària i està saturada, que estem cosins a autopistes (les de l’Estat seran de franc a partir de l’1 de setembre), una d’elles, la C-32, de la Generalitat, de les més cares d’Europa, que tenim menys bombers, menys Mossos i menys personal de la Generalitat que ningú i, obviament, que la delinqüència se sent segura entre nosaltres.

Aquí, suposo que per precaució, els consellers de Generalitat només arriben per visitar Idiada, que és molt xulo. De fet poca cosa més en àmbit industrial poden visitar. Cristalera de l’Arboç, per exemple, ja no existei, i unes quantes empreses més.


És el Baix Penedès una preocupaciô per algú al Parc de la Ciutadella i a la Plaça Sant Jaume? Lamentablement els fets responen la pregunta retòrica. Ni la taula de reactivació està parada, ni ho estarà, i els comensals, tan aparentment compromesos el mes de novembre del 2020, estan disfrutant d’unes (segur que merescudes) vacances. Ah! I suposo -no tinc dades- que no haurà estat el Baix Penedès el destí triat.

 

Participació