1 de 10
OPINIÓ

Article d’opinió d’ERC de Sant Jaume sobre la crisi oberta al govern municipal

Diferències greus entre ell grup d’ERC i un dels regidors d’Endavant Sant Jaume

Els regidors deSant Jaume | ASJ
per ERC, Sant Jaume dels Domenys | 23 de juny de 2021 a les 17:57 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La prioritat d’Esquerra Republicana de Sant Jaume és la de continuar liderant el projecte polític transformador amb el qual ens vam presentar a les eleccions del 2019 i seguir gestionant la recuperació econòmica del municipi de Sant Jaume i la situació sanitària generada per la pandèmia. Des d’Esquerra entenem que la gestió pública ha d’anar sempre acompanyada d’un compromís ètic irrefutable.

A la Junta de govern local del 3 de maig del 2021, els regidors de la Junta van haver de votar en contra de l’atorgament d’una subvenció d’ajudes econòmiques per la Covid que tenia com a destinatari la unitat familiar del regidor d’Endavant Sant Jaume, Marc Palau.


El motiu de la denegació va ser la no presentació, sota declaració jurada, de tots els ingressos que percep. El ingressos que no es van declarar, tot i haver rebut un requeriment per documentació incompleta per part de l’Ajuntament, van ser els corresponents als càrrecs del PDeCAT que ostenta el regidor Marc Palau al Consell Comarcal del Baix Penedès. Davant d’aquesta situació ja prou complexa, sorprenen les desafortunadíssimes declaracions realitzades pel regidor Marc Palau al programa de Domenys Ràdio “el Consistori” del dia 9 de juny, on en lloc d’assumir la responsabilitat dels fets, va carregar contra els seus companys d’equip de govern, debilitant fortament la coalició.

Esquerra Republicana de Sant Jaume dels Domenys posa els interessos de la recuperació del municipi de Sant Jaume i la bona gestió per davant dels individualismes. Esquerra respectarà el pacte de legislatura signat el 2019 entre Esquerra i Endavant Sant Jaume. De tota manera, i, a conseqüència de la situació creada, des d’ERC Sant Jaume creiem que Endavant Sant Jaume ha de reconsiderar la persona adequada per encapçalar i liderar la resta de la legislatura.

Participació