1 de 10
JUDICIAL

Demanen catorze mesos de presó per a una dona per deixar morir de gana la seva gossa a Segur de Calafell

L'acusada hauria abandonat l'animal a la seva segona residència

Audiència de Tarragona | ACN
per Redacció, 1 de juny de 2021 a les 16:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Fiscalia de Tarragona sol·licita catorze mesos de presó per a una dona que hauria abandonat la seva gossa a la segona residència que té a Segur de Calafell durant unes quantes setmanes. L'animal va acabar sent sacrificat perquè, segons l'informe d'una clínica veterinària, presentava deshidratació extrema, caquèxia i extrema desnutrició, i no es podia fer res per salvar-li la vida.

També hauria estat sense menjar "diversos mesos". Segons l'escrit d'acusació del fiscal, la dona, tot i ser conscient que la gossa estava sola i que no podia alimentar-se, no va anar al domicili "durant diverses setmanes i no va demanar a una altra persona que s'encarregués de l'animal".


La gossa va ser atesa abans de morir perquè l'associació protectora d'animals Adipac va conèixer el cas i se'n va poder fer càrrec. A banda de la pena de presó, la fiscalia també demana tres anys d'inhabilitació per professió o ofici relacionat amb els animals i per tinença d'animals; així com catorze mesos d'inhabilitació per sufragi passiu.

Alhora, sol·licita que indemnitzi Adipac per les despeses de la clínica veterinària i reclama que indemnitzi amb 1.000 euros "a la societat" pel dany moral causat a l'animal, i aposta perquè l'administració destini els diners a accions de protecció d'animals abandonats.

 

Participació