SOCIETAT

Calafell i Agbar signen un fons perquè ningú es quedi sense aigua per no poder-la pagar

Dotat amb 12.000 euros per a l'any 2021, un 50% més que els anys anteriors

per Nació Digital, Calafell | 14 de maig de 2021 a les 13:11 |
Signatura del conveni | AC

L’Ajuntament de Calafell i l’empresa Agbar, concessionària del servei municipal d’aigües i clavegueram, han signat un conveni per tal que ningú es quedi sense subministrament per no poder pagar el rebut. Es crea un fons per a l’any 2021 de 12.000 euros, aportats per l’empresa.

Aquesta xifra és un 50% superior a la dels anteriors convenis des de 2018, que era de 8.000 euros. L’agreujament dels problemes socials i econòmics causats per la pandèmia justifica aquest increment.

La delegada d’Agbar a la nostra zona, Berta Mercadé, explica que “el nostre compromís amb les persones i famílies vulnerables ha d’estar a l’altura de les circumstàncies i de la necessitat del moment”.

De la seva banda, l’alcalde, Ramon Ferré, diu: “Hi ha molta gent afectada per la crisi causada per la Covid-19, que s’afegeix a la que encara patia els efectes de la crisi anterior. L’import d’aquest conveni és el més alt que hi ha hagut mai, però es deu a la situació de pandèmia: molta gent no ha pogut obrir els seus negocis, ha anat a un ERTO o a l’atur, ha perdut els ingressos, i té dificultats per pagar els rebuts”.

Aquesta mesura està destinada a persones amb diferents problemàtiques o en risc d’exclusió social o residencial, que, amb disposant de contracte i d’un comptador, tinguin rebuts pendents o dificultats per pagar-los. Els serveis socials municipals estudiaran i aprovaran els casos que es presentin. Es tracta d’aconseguir que ningú es quedi sense un servei tan essencial com el d’aigua potable.

Recordem que l’antiga Sorea, concessionària del servei, opera des de principis d’any amb el nom d’Agbar, el seu grup matriu. D’aquí el canvi de nom en el conveni, tot i que es tracta del mateix operador.s

 

Participació