CORONAVIRUS

Més de 5.500 persones han rebut a Calafell la primera dosi de la vacuna de la Covid-19

I més de 2.000 han estat inoculades ja amb la segona dosi

per Nació Digital , Calafell, 30 d'abril de 2021 a les 13:14 |
Vacunació al pavelló | AC

Més de 5.500 persones han rebut a Calafell la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19. D’elles, més de 2.000 han estat inoculades ja amb la segona dosi. Les dades, d’aquesta mateixa setmana, es refereixen a persones del municipi. No inclouen persones d’altres localitats que s’han vacunat a Calafell per ser centre intermedi de vacunació, i que estan comptabilitzades en el seus municipis de residència.

Per segments d’edat, aquestes són les persones vacunades:

Residències + Grans dependents + edat superior o igual a 80 anys
Una dosi: 93,2%. Dues dosis:68,6%

Entre 70 i 79 anys


Una dosi: 65,3%. Dues dosis: 7,7%

Entre 60 i 69 anys
Una dosi: 42,5%. Dues dosis: 4,2%

Menys de 60 anys


Una dosi: 4,19%. Dues dosis: 2,7%

En els propers dies, el centre intermedi de vacunació situat al pavelló Joan Ortoll començarà a funcionar tots els dies de la setmana, inclosos els festius, de 9 del matí a 9 de la nit. Aquesta ampliació és per la previsió de començar la vacunació massiva a la població en general (supeditada a la disponibilitat de vacunes).

Per això, al pavelló s’habilitarà una de les pistes, amb vuit punts de vacunació simultanis. I s’haurà d’instal·lar tot un dispositiu de seguretat, superior al que ha funcionat fins ara, que inclou mampares de protecció, senyalització d’itineraris, espais d’espera per a després de vacunar-se... El cost econòmic d’aquesta adequació serà assumit inicialment per l’Ajuntament de Calafell.

L’Ajuntament de Calafell posa en marxa un servei per ajudar amb la cita prèvia de la vacuna. Qualsevol persona que tingui alguna dificultat per fer aquest tràmit tan important pot adreçar-se a tres punts de suport, que estaran operatius de dilluns a divendres, de 10 a 13 hores:

  • Segur de Calafell: Centre Cívic Montse Civit
  • La Platja: Centre Cívic Cinema Iris
  • El Poble: Biblioteca Ventura Gassol

Aquest servei està adreçat a qualsevol dels col·lectius citats a vacunar-se en cada moment. Els tres punts disposen de connexió per fer el tràmit i personal que pot atendre dubtes i explicar com fer-ho.

Cada cop fa més bon temps i s’acosta la calor. En la mesura que cal fer una estona de cua a l’entrada del pavelló, recomanem que tothom porti alguna gorra per cobrir-se el cap, protector solar i una ampolleta d’aigua. La vacunació s’està fent fins ara de forma molt fluïda i amb un temps d’espera més que raonable, però no es pot garantir que no hi hagi algun retard. El persona de Protecció Civil que assisteix les cues disposa de cadires i d’aigua per si són necessàries. Tanmateix, amb la col·laboració de tota la ciutadania ho farem més fàcil.

 

Participació