JUDICIAL

Ingressa a presó un home per quatre delictes d’incendi al Baix Penedès

També se l’acusa d’una temptativa d’homicidi per cremar un magatzem sabent que hi havia una persona al seu interior

per Nació Digital, Albinyana | 9 d'abril de 2021 a les 18:52 |
Incendi a la comarca | BGC
Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria del Vendrell van detenir el 6 d’abril un home de 30 anys i veí d’Albinyana, com a presumpte autor d’una temptativa d’homicidi, quatre delictes d’incendi, un delicte menys greu d’amenaces, un robatori amb força i un delicte d’usurpació de funcions públiques.
 

Entre el 24 de febrer i el 15 de març es van produir un seguit de greus incidents al carrer Alfàbrega de la urbanització Molí del Blanquillo del municipi d’Albinyana.
 

La investigació va permetre confirmar que, el 24 de febrer, l’arrestat va cremar una furgoneta, la qual va quedar completament calcinada, i el magatzem del seu veí. Mentre la nau cremava, l’autor dels fets presumptament va accedir per la força a l’interior i va sostreure diferent material d’obra. El denunciant va patir unes pèrdues de més de 4.000 euros.
 

Durant la nit del dia 5 de març l’arrestat va tornar a incendiar el magatzem tot i saber que a l’interior s’havia quedat a dormir un amic del llogater de la nau, precisament per a intentar evitar nous incendis.
 
Al mateix temps que cremava el magatzem, l’autor va amenaçar de mort continuadament a l’home que estava dintre de la nau.
 
El dia 14 de març, l’autor va trobar a la nau al llogater del magatzem i el va amenaçar de mort amb una arma blanca si no abandonava la propietat. Poc després, el detingut va provocar un nou incendi a la construcció que va quedar completament calcinada després dels citats atacs.
 
Tots els incendis van requerir la decidida actuació dels bombers per a extingir-los.
 
De manera paral·lela, els investigadors van comprovar com, des de feia mesos, el detingut s’identificava com a policia davant dels seus veïns en el transcurs dels incidents que protagonitzava.
 
Durant la nit del 19 de març, es va identificar com a policia en un restaurant del Vendrell i els agents actuants finalment li van poder intervenir la placa.
La Unitat d’Investigació va comprovar que era una placa real de seguretat privada que es podia confondre en un primer moment amb la de policia, però que aquesta no estava gravada amb cap dada d’identificació. Per aquest motiu, també se l’acusa d’un delicte d’usurpació de funció pública.
 
El passat 6 d’abril va concloure la investigació amb la detenció, al Vendrell, del presumpte autor d’aquests fets delictius.
 
El detingut va passar a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia del Vendrell i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.
 

 

Participació