CORONAVIRUS

El pavelló Joan Ortoll de Calafell serà, a partir de dilluns, el punt de vacunació amb AstraZeneca de tota la comarca

Quan comencin a arribar prou dosis, el recinte serà, a més, un dels 46 centres de vacunació massiva de capacitat mitjana distribuïts per tota Catalunya

per Nació Digital, Calafell | 26 de març de 2021 a les 13:43 |
El pavelló de Calafell | AC

El pavelló Joan Ortoll de Calafell es convertirà, a partir de dilluns, en el punt de vacunació amb AstraZeneca de la comarca del Baix Penedès. Es preveu fer unes 240 vacunacions diàries durant Setmana Santa i, a partir del 6 d’abril, posar 300 dosis diàries. Aquesta xifra s’anirà ampliant, a mesura que arribin noves vacunes. Sempre, però, supeditada la disponibilitat, que està patint continuats retards, l’últim dels quals es va conèixer ahir.

Així ho ha informat el departament de Salut en una reunió telemàtica amb diversos municipis, a la qual ha participat l’Ajuntament de Calafell.

Salut està convocant les persones d’entre 60 i 65 anys a vacunar-se mitjançant un sms enviat al mòbil, que remet a una web on es demana data. La vacunació d’aquesta franja d’edat i amb aquest vaccí es fa en determinats indrets. En general de grans dimensions, ja que esdevindran centres de vacunació massiva a la població en general. A la comarca del Baix Penedès, se centralitzaran en el pavelló Joan Ortoll, que reuneix els requisits d’espai, ventilació, diferents accessos...

A més de grans equipaments, com seria el cas de l’estadi del Barça o pavellons firals, hi ha 46 centres de capacitat mitjana distribuïts per tot el territori. Entre aquests, hi ha el pavelló de Calafell, que atendrà la vacunació massiva de tota la comarca.

La vacuna de les persones més grans

En paral·lel, continuarà la vacunació de les persones més grans de 80 anys i les grans dependents, a les quals es destina la vacuna de Pfizer. Actualment, aquesta vacunació es fa també, a nivell local, al pavelló Joan Ortoll i, en alguns casos, a domicili. Aquesta setmana vinent es preveu vacunar dos o tres dies. La immunització amb Pfizer s’anirà ampliant igual que amb la resta de vaccins: segons el ritme d’arribada de dosis.

Recordem que la vacuna d’AstraZeneca no s’administra a persones més grans de 65 anys. Per això les existències s’estan destinant a persones menors d’aquesta edat, amb el mateix criteri “descendent”, segons decisió de Salut.

 

 

Participació