MOBILITAT

El bus de la Bisbal unirà les urbanitzacions amb l’Hospital i l’estació d’autobusos del Vendrell

Es preveu que inicialment el servei inclogui tres viatges d’anada i dos de tornada durant els matins de dilluns a divendres

per Nació Digital, La Bisbal del Penedès | 17 de març de 2021 a les 18:39 |
El bus de la Bisbal | AB
L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès està treballant perquè el bus urbà comuniqui totes les urbanitzacions del municipi amb l’Hospital del Vendrell i l’estació d’autobusos de la capital del Baix Penedès.

Ara, els veïns que volen anar a l’Hospital amb transport públic han d’anar fins al nucli urbà i, allà, agafar el bus comarcal que els porta a l’Hospital Comarcal. Per aquest motiu, l’Ajuntament està treballant perquè abans de l’estiu sigui possible anar a l’Hospital del Vendrell i a l’estació d’autobusos de l’avda. Jaume Carner de la capital de comarca directament des de les urbanitzacions, sense haver de fer parada al nucli de La Bisbal del Penedès. El servei que es preveu inicialment inclourà tres viatges d’anada i dos de tornada durant els matins de dilluns a divendres.


L’alcaldessa de La Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, ha explicat que “el municipi de La Bisbal del Penedès té molts nuclis de població separats entre ells. Això fa que sigui molt necessari comptar amb un servei de bus urbà que connecti tots els nuclis amb els serveis municipals i les botigues i empreses de La Bisbal del Penedès. Cal tenir en compte que al nucli és on estan les oficines de l’Ajuntament, la Biblioteca, l’Escola de música, l’Escola d’Idiomes, la Llar d’Infants, l’Escola Ull de Vent, l’Institut Coster de la Torre, el Consultori mèdic, el Poliesportiu municipal, el Racó de la Gent Gran, gran part del teixit comercial així com moltes de les entitats del municipi.

D’altra banda, ara més que mai, considerem del tot necessari que tots els veïns puguin anar directament a l’Hospital del Vendrell des de la seva urbanització. Per això, estem treballant per incorporar aquest nou servei que permetrà anar i tornar al Vendrell des de totes les urbanitzacions”.


Ferré ha explicat que l’equip de govern ha sol·licitat a la Direcció del Servei de Transports de la Generalitat de Catalunya, aquest mes de febrer, ampliar el conveni del bus comarcal per incloure-hi el bus urbà i ara l’Ajuntament de La Bisbal del Penedès està esperant una resposta per part de la Generalitat. Una vegada s’hagi signat el conveni, l’Ajuntament informarà dels horaris i serveis.

A banda dels trajectes al Vendrell, el servei de bus urbà també incorporarà una nova parada a l’Ortigós i tornarà al servei amb horaris, suprimint el servei a demanda.

 

 

Participació