1 de 10
SOCIETAT

Aprovada una nova convocatòria d’ajuts per a casos d’urgència social de l’Ajuntament de Calafell

Les prestacions, que n’inclouen també a l’educació i al transport adaptat, es podran començar a demanar en els propers dies

Serveis socials de Calafell | ac
per Nacio Digital, Calafell | 18 de febrer de 2021 a les 12:53 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de febrer de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L’Ajuntament de Calafell ha tret una nova convocatòria d’ajuts per a situacions d’especial necessitat i urgència social. És un paquet amb un import total de 66.170,55, amb tres línies de prestacions, que n’inclouen també a l’educació i al transport adaptat.

Segons explica la tinent d’alcalde d’Igualtat i Drets Socials de l’Ajuntament, Helena Rubio, “es tracta d’ajuts per a cobrir situacions especials, diferents de la resta de prestacions que atorguen o gestionen els serveis socials municipals, o altres administracions”.

Els ajuts es podran començar a demanar en els propers dies, d’acord amb la informació que trobareu en els enllaços dels punts següents.

Prestacions socials de caràcter econòmic per a situacions d'especial necessitat i/o urgència social

Són prestacions econòmiques per cobrir situacions d'especial necessitat i/o urgència social amb la finalitat de prevenir la marginació i l'exclusió social, i afavorir la integració de les persones. Estan dirigides a persones individuals o unitats familiars que no tinguin mitjans econòmics i en les quals existeixin factors de risc. L’import que s’hi destina puja a 45.170,55 euros.


Ajuts a l'educació de caràcter individual

Tenen la finalitat de cobrir necessitats bàsiques i d’àmbit socioeducatiu, per a menors escolaritzats al municipi de Calafell. En podran ser beneficiàries les famílies que sol·licitin ajuts econòmics escolars per a infants empadronats i escolaritzats en el municipi de Calafell que estiguin fent un seguiment actiu des de Serveis Socials de l’Ajuntament. S’hi destinen 17.000 euros.


Ajuts individuals transport adaptat

Ajuts individuals per al servei de transport adaptat per a persones amb discapacitat i amb dependència, que no puguin fer ús del transport ordinari i que presentin dificultats de mobilitat reduïda i/o necessitat d'acompanyament, per tal de facilitar el seu accés als serveis socials especialitzats d'atenció diürna del territori. S’hi destinen 4.000 euros.

Participació