EDUCACIÓ

Comencen de nou les activitats d’estudi assistit a tots els centres educatius de Calafell

Són possibles aplicant les restriccions sanitàries: grups bombolla sense barrejar i al mateix centre

per Nació Digital , calafell, 10 de febrer de 2021 a les 17:51 |
Un dels centres educatius de Calafell | AC

Les activitats d’estudi assistit han començat de nou a tots els centres educatius del municipi de Calafell, tant de primària com de secundària. Aquest curs, l’estudi assistit pot fer-se aplicant les restriccions sanitàries per la pandèmia. És a dir, formant grups amb els grups bombolla ja existents, sense barrejar amb altres, i al mateix institut o escola.

La tinent d’alcalde d’Ensenyament de l’Ajuntament, Lluïsa Lastra, explica que “aquest curs, l’estudi assistit no era fàcil per la situació sanitària, però hem lluitat molt per poder-lo fer, ja que és un reforç als alumnes que pugui necessitar-lo, que constitueix, a més, un factor d’equitat en l’educació”.

Les activitats d’estudi assistit són una acció del Pla Educatiu d’Entorn de Calafell, adreçada especialment als alumnes amb necessitats d’aprenentatge, per tal que puguin assolir els objectius educatius. No són activitats de lliure inscripció, sinó que són els equips docents dels centres els que seleccionen els participants entre els alumnes que poden precisar aquest reforç. És gratuït.

A través d'aquest projecte, els alumnes tenen l'oportunitat d'assistir a tallers de suport a la tasca escolar, centrats en l'aprenentatge i el reforç de les competències bàsiques (llengua catalana i matemàtiques). A més a més, poden adquirir hàbits i tècniques d'organització i estudi. Durant aquest període, el centre afavoreix l'aprofitament de tots els recursos i els espais disponibles per aconseguir els millors resultats (ús de la biblioteca, aules TIC, altres espais comuns…), enguany també de forma adaptada a les limitacions sanitàries.

“Aquestes activitats també busquen afavorir la millora de l’èxit escolar, afavorir la igualtat d’oportunitats i potenciar l’equitat social”, explica Lastra.

Què és el Pla Educatiu d’Entorn

Aquest projecte està dins del conveni de col·laboració entre el departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Calafell per al Pla Educatiu Entorn, iniciat el curs 2017-2018.

Els Plans Educatius d’Entorn són una proposta educativa qu vol donar resposta a les múltiples demandes de la nostra societat. Són instruments per donar una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives, coordinant i dinamitzant l’acció educativa en els diferents àmbits de la vida dels infants i joves. Entre els objectius del Pla hi ha el foment de la llengua acadèmica, la social i la laboral; l’afavoriment de la convivència i la cohesió social, i la creació o manteniment d’una xarxa educativa que doni una resposta global, integral i més eficaç als reptes educatius.

 

Participació