ELECCIONS 14-F

Més de 330 al·legacions a la Junta Electoral del Vendrell per no ser a una mesa electoral

Les Juntes Electorals de Zona estan acceptant la majoria d'al·legacions donat que bona part provenen de persones de col·lectius de risc

per Redacció, 4 de febrer de 2021 a les 13:48 |
El vendrellenc Jordi Delgado | RTVEV
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de febrer de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les Juntes Electorals de Zona de Reus, el Vendrell, Tarragona, Tortosa i Valls acumulen 2.310 al·legacions de persones que es neguen a participar dels comicis electorals del 14 de febrer com a membres d'una mesa. On hi ha més excuses presentades és a la Junta Electoral de Reus, amb 687 presentades, mentre que la segona és la de Tarragona, amb 666.

Pel que fa a la resta de zones, on n'hi ha menys és a la de Valls (191), seguida del Vendrell (336) i finalment Tortosa en té registrades 430. Es tracta no només d'electors d'aquests municipis convocats per assumir càrrecs de presidència o vocalia als col·legis, sinó també de municipis del seu entorn.

La major part de les persones que no volen participar d'una mesa el 14-F a Tarragona se'n salvaran, ja que o bé són col·lectius de risc o es dediquen a la cura de persones pertanyents a aquests col·lectius.

El termini per poder presentar la reclamació és de fins a 7 dies a partir del moment que es rep la notificació, i es pot fer al jutjat o de manera telemàtica. En cas que el recurs no sigui aprovat i es decideixi no presentar-se a la mesa el dia de les eleccions es corre el risc que s'obri una investigació que pot acabar a judici.


En paral·lel a les al·legacions, també s'ha batut el rècord històric en el vot per correu a Catalunya. En concret, la pujada és d'un 180% respecte a les eleccions catalanes del 2017. El termini per sol·licitar el vot per correu acaba aquest divendres.

Al Vedrell s’ha fet públic el cas de Jordi Delgado, un ciutadà a qui li ha estar denegada la seva al·legació, que argumenta que la seva dona és depenent a causa d’una leucèmia. I tot i axí ha d’anar a la mesa.


Altres notícies que et poden interessar 

 

Participació