SERVEIS

La Bisbal instal·larà equips per prevenir la calç als dipòsits del Priorat i Can Gordei

La calç de l’aigua és un problema a diversos municipis de la comarca

per Nació Digital, La Bisbal | 28 de gener de 2021 a les 20:12 |
Dipòsits d’aigua de la Bisbal | AB
La Junta de Govern local de la Bisbal ha aprovat, a petició de la Regidoria del Servei d’Abastament d’Aigua, un contracte menor amb FCC Aqualia per a la instal·lació d’equips de polifosfats als dipòsits d’aigua del Priorat i Can Gordei, per un total d’11.979€.

L’objectiu d’aquesta actuació és evitar la incrustació de la calç que porta l’aigua a les canonades, un sistema que ja està en funcionament als dipòsits de la Miralba i el Papagai. Aquest sistema permet reduir la problemàtica de la calç, molt estesa a la zona pel fet que l’aigua és originària de terrenys subterranis molt calcaris que fan que l’aigua tingui una elevada duresa. El tractament condiciona la calç dissolta que arriba dels pous perquè no s’adhereixi a la calç incrustada. D’aquesta manera s’estabilitza la situació actual i es treballa en la prevenció de possibles problemes futurs d’obstrucció de canonades i tubs.


El contracte menor inclou el subministrament i la instal·lació d’un equip de dosificació de polifosfats a cada dipòsit; la legalització i tramitació de l’informe sanitari vinculant i les mesures de seguretat i salut. Val a dir que el tractament compta amb l’informe sanitari vinculant favorable del Departament de Salut de Generalitat de Catalunya.

 

Participació