1 de 10
ENSENYAMENT

Calafell busca terrenys per a un institut-escola al nucli de la Platja

El creixement demogràfic i la matrícula viva fan necessari augmentar l’oferta educativa

Passeig maritim | AC
per Nació Digital, Calafell | 11 de gener de 2021 a les 13:39 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L’Ajuntament de Calafell busca terrenys per a un institut-escola al nucli de la Platja. El departament d’Ensenyament de la Generalitat li ha demanat la cessió d’un espai per poder edificar un nou centre educatiu al municipi, que ajudi a encarar l’elevada demanda escolar, pel creixement demogràfic i la matrícula viva.

“En la darrera reunió de la taula mixta Ensenyament-Ajuntament, la Generalitat va posar sobre la taula la necessitat de comptar amb un nou centre i ens va demanar que anéssim pensant en una ubicació”, explica l’alcalde, Ramon Ferré.

La població del municipi està creixent, des de fa tres anys, un miler d’habitats nets per any. És més, l’alta volatilitat demogràfica, amb nous habitants que arriben en qualsevol època del curs, ha generat una matrícula viva que dificulta qualsevol planificació. “Ensenyament veu que els centres actuals no podran absorbir aquesta demanda i aviat, potser ja el proper curs, hi haurà dificultats per atendre tota la demanda”, afegeix l’alcalde.

El nou centre respondrà a la fórmula de l’institut-escola, que ja s’aplica arreu i que reuneix els ensenyaments de primària i de secundària en un mateix indret. La idea és ubicar-lo al nucli de la Platja, l’únic que no té cap centre educatiu. Aquesta ubicació tindria dos efectes afegits. Un, descongestionar l’Institut Camí de Mar, que està al límit de la seva capacitat. L’altre, vincular l’escola Vilamar al nucli de Segur, per descarregar les altres escoles del barri (el Mossèn Cinto i la Ginesta. Actualment, el Vilamar acull tant alumnes de la Platja com de Segur.

D’altra banda, l’Ajuntament ha demanat a Ensenyament l’ampliació de l’Institut La Talaia, de Segur de Calafell. “El centre està molt ple i cal ampliar-lo ja, per a la qual cosa existeixen terrenys suficients. De les tres línies actuals, quatre en algun curs, ha de passar si més no a cinc línies, com té per exemple l’Institut Camí de Mar”, diu Ramon Ferré.

 

Participació