1 de 10
societat

Quanta població ha perdut el teu poble en l'últim segle?

Una iniciativa ciutadana vol conscienciar del despoblament rural amb un sol clic

El Montmell | Adrià Costa
per NacióDigital, 13 de desembre de 2020 a les 21:22 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de desembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Des de la Revolució Industrial que l'evolució demogràfica ha anat despoblant els pobles per omplir ciutats. Durant molts anys a Catalunya, les grans ciutats han aplegat població de zones rurals que es desplaçaven a la ciutat a la recerca de noves oportunitats laborals. Ara, la iniciativa Repoblem -que promou el retorn als pobles- llança a la xarxa un nou repte per prendre consciència del despoblament d'alguns municipis catalans.

En només un clic es pot comprovar l'evolució demogràfica de la població que es vulgui. Per fer-ho, cal teclejar la fórmula del "nom del poble + habitants" a Google i automàticament el gegant dels buscadors mostrarà una gràfica evolutiva des del 1900 fins al 2018 basada en dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).


Des de Repoblem animen a la ciutadania a fer-ho i a "valorar com a consumidors què s'està produint" a la xarxa Micropobles, una altra iniciativa per promoure que la ciutadania traslladi la seva vida personal i laboral a l'entorn rural despoblat.
   

 

Participació