1 de 10
SOCIETAT

Alumnes de l’institut de l’Arboç han confeccionat els rètols de la ruta 1 de la Pedra Seca local

Aquesta iniciativa forma part de l’aula de projectes de l centre, en el marc dels serveis a la comunitat

Els autors de la senyalització | AA
per Nació Digital, L’Arboç | 10 de desembre de 2020 a les 21:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de desembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Alumnes de l’Aula de Projectes de l’Institut de l’Arboç han senyalitzat la ruta 1 de la Pedra Seca del municipi en el marc d’un projecte de servei a la comunitat titulat: Compromesos amb la gent, compromesos amb el municipi i que pretenia crear espais de trobada entre la gent gran i els infants de l’Arboç i els adolescents escolaritzats a l’Institut per tal que aquests darrers, practicant un exercici actiu de ciutadania, utilitzessin els seus coneixements, capacitats i habilitats amb la finalitat de millorar, en la mesura de les possibilitats, les dinàmiques socials del municipi, especialment pel que fa a les persones grans i els infants.

Hi havien 11 iniciatives diferents on actuar, i una d’elles era la confecció i col.locació dels rètols informatius i la senyalització de les banderoles direccionals per a la ruta rural (de la Pedra Seca) número 1 de l’Arboç, en col.laboració amb el Club Esportiu l’Arboç. Prèviament, la Brigada Municipal de l’Ajuntament havia col.locat els pals de fusta on els els alumnes hi han col.locat la senyalització.

Aquesta ruta de la Pedra Seca, juntament amb les altres 4, es poden visualitzar a l’apartat d’atractius turístics de la web turística municipal. S’hi trobarà informació detallada per poder-la gaudir, tant als visitants com als propis arbocencs, exercitar-se practicant senderisme o bicicleta de muntanya i alhora observar el ric patrimoni de pedra seca arbocenc.

Fins ara, hom podia trobar informació de les 5 rutes de pedra seca a l’Oficina de Turisme en format paper, i aquesta era una de les informacions més sol·licitades tant pels nombrosos visitants, com i sobretot pels propis arbocencs. Recordem que el senderisme és una de les formes de turisme que més està creixent en els darrers anys.

L’Ajuntament de l’Arboç agraeix als alumnes i a la direcció de l’Institut aquesta interessant iniciativa. El projecte d’elaborar, senyalitzar i promoure rutes circulars al voltant del nucli de l’Arboç es va iniciar el 2015 com una manera de combinar el tradicional turisme cultural amb les noves formes, aleshores incipients, de turisme esportiu. 

 

Participació