SOCIETAT

Les pistes de proves d’IDIADA estrenen una electrolinera d’última tecnologia

És un element fonamental per provar els cotxes del futur

per Nació Digital , Santa Oliva, 21 de novembre de 2020 a les 12:49 |
Electrolinera d’IDIADA | ENDESA

Endesa X ha executat les obres d’una nova electrolinera a les pistes de proves d’Applus d’IDIADA, situat al polígon industrial l’Albornar de Santa Oliva, al Baix Penedès, amb l’objectiu de facilitar la realització de testos i programes d’assaig als fabricants d’automòbils elèctrics. I és que, de fet, es tracta del complex més important de tot l’Estat on es realitzen els assajos del vehicles que després surten al mercat i on cada cop és més present la mobilitat elèctrica.  

 

En concret, Endesa X ha preparat la instal·lació amb l’última tecnologia per proporcionar un amperatge de 1000 A, o el que és el mateix, una potència de fins a 690 kW. En aquest sentit, la Companyia ha fet les connexions, així com els quadres elèctrics, l’obra civil i la construcció d’una marquesina per a 10 automòbils. De moment s’han posat en marxa 4 punts de recàrrega al complex de pistes: 2 de càrrega ràpida a 50 kW amb connectors CCS2, CHAdeMO i Type2 (43 kW en corrent alterna) i 2 més d’ultraràpids a 175 kW, en aquest cas amb connectors CCS2 i CHAdeMO que poden combinar-se per oferir processos de càrrega de fins a 350 kW.

 

El tipus d’infraestructura construïda, però, s’ha deixat a punt per poder col·locar més endavant sis carregadors addicionals per a turismes i un més per a vehicles comercials (o dos més petits).

 

La instal·lació s’ha dividit en sectors i s’ha instal·lat un sistema contra incendis dissenyat específicament per garantir la seguretat en qualsevol circumstància i en qualsevol moment, donat que els processos de recàrrega poden resulta especialment delicats quan es tracta de prototips. Aquests seran supervisats constantment per IDIADA i en cas d’una eventual fuga del vehicle o de les seves bateries, els sistemes de contenció de líquids assegurarien el correcte emmagatzematge del fluid per al seu tractament, tenint cura així del medi ambient.

 

En aquest sentit, IDIADA gestionarà i supervisarà de forma remota el servei mitjançant un software dissenyat internament que també servirà perquè les marques automobilístiques puguin obtenir informació rellevant sobre cada procés de càrrega i tenir informació en temps real sobre la disponibilitat i la ubicació dels carregadors. Per a la construcció d’aquesta instal·lació Applus IDIADA ha rebut una subvenció del Pla Moves (fons FEDER).

 

Participació