Cultura

Una exposició alternativa sobre la comunicació i l’art arriba al Portal del Pardo

L’exposició «La pintura enfront dels mitjans de comunicació de masses» és obra d’Álvaro Romero

per Nació Digital, El Vendrell | 20 d'agost de 2020 a les 18:42 |
Imatge de la mostra | AV
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 d'agost de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’exposició “La pintura enfront dels mitjans de comunicació de masses” d’Álvaro Romero que es podrà visitar del 21 d’agost al 19 de setembre de 2020 a la Sala del Portal del Pardo. 
 

L’artista escriu el següent al catàleg de l’exposició:  “La pintura enfront dels mitjans de comunicació de masses” pretén ser un projecte artístic de caràcter plàstic que utilitza la fotografia com a eina d’inici. Les imatges preseleccionades es desconstrueixen i s’alteren, descontextualitzant-les, i es representen posteriorment en el pla pictòric, que els atorga una nova realitat.
 

A través d’un llenguatge propi dels mass-media, pretén burlar la percepció d’aquelles ficcions creades per la promiscuïtat de les imatges que ens arriben a través dels mitjans de comunicació social i observar l’acció catalitzadora que tenen en els discursos de poder i de violència per aprofundir en la creació de noves perspectives des de la pintura.
 

Si bé els mitjans han ajudat que alguns sectors de la població accedeixin a un art més popular, han contribuït també a la desinformació. Per això, plantejar nous interrogants converteix aquest projecte en un experiment de creació de noves realitats que han de ser desxifrades pels espectadors.
 
L’horari de l’exposició és de dilluns a divedres, de 18 a 20:30 h; dissabtes, d’11 h a 13 h i de 18 h a 20:30 h. La Sala Portal del Pardo estarà tancada els diumenges i festius.

 

Participació