Obres

La Generalitat dona llum verda a l’ampliació d’IDIADA per fer nous edificis, tallers i laboratoris

El govern català ja va anunciar fa uns dies que apostava per aquest projecte

per Nació Digital , Baix Penedès, 6 d'agost de 2020 a les 18:36 |
IDIADA | ID

La modificació puntual del Pla Especial d’Ordenació de la Pista de Proves i del Laboratori Oficial de l’Automòbil de Catalunya, que comprèn terrenys dels municipis d’Albinyana, Banyeres del Penedès, la Bisbal del Penedès i Santa Oliva, respon a l’ampliació de les activitats que preveu l’IDIADA, que precisa de nous edificis de laboratoris, zones de serveis, i zones d’aparcament.

D’aquesta manera, se situaran dos nous edificis en el Sistema de laboratoris i tallers l'automòbil al final de l'eix principal d'accés al conjunt. El primer,  en una part de reserva viària entre el laboratori de motors i la torre de control i, el segon, al davant,, en l'àmbit del subsistema de Protecció conjunt de l'Albornar, en la part qualificada pel planejament vigent com àrea d'aparcament.

Ambdós edificis ocuparan una superfície en planta de 1.500m². També augmentarà l'àmbit de la torre de control en 1.625,50m², per poder ubicar el programa de suport que genera el desenvolupament de l'activitat, i s’ampliarà una parcel·la, situada al sud del vial d'accés a tallers, fins a 6.660,00m², que canviarà la seva qualificació per destinar-la a usos de caràcter logístic, descàrrega de camions de vehicles i recepció / emmagatzematge de materials. La disminució d'espai lliure que suposarà l’ampliació es compensarà incrementant l’espai lliure en un altre subsistema.

Finalment, es flexibilitza la ubicació de les edificacions a cada pista i es defineix un sostre màxim per a Tallers de vehicles amb oficina associada, magatzems, i sales de controladors de 8.094m² i d’un aparcament en alçada en l'actual aparcament de personal i visites de l'interior del complex en el sistema de Laboratoris i tallers.

 

Participació