Obres

Renovació de l’enllumenat i el servei d’aigua del barri de la Riba de la Bisbal

La Generalitat aprova una subvenció és per un import de 198.761,28€

per Nació Digital, La Bisbal | 26 de juliol de 2020 a les 13:06 |
Barri de la Riba
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La Generalitat de Catalunya ha aprovat, provisionalment, un import de 198.761’28€ de la subvenció del Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat de Catalunya (PUOSC) per destinar-lo a les obres de substitució de les xarxes d’aigua potable i d’enllumenat públic del barri de la Riba, que tindran un cost total de 1.119.331’72€ (IVA inclòs).

L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès va sol·licitar la subvenció del PUOSC, el passat novembre de 2019, per un import de 370.000€. Aquest mes de juliol s’ha notificat l’aprovació provisional de 198.761’28€, un import que es percebrà en dos pagaments, un l’any 2022 i l’altre el 2024.

El projecte inclourà les següents actuacions:

Xarxa d’enllumenat públic: substitució i soterrament de tot el cablejat, canvi dels llums actuals per fanals led.

Xarxa de subministrament d’aigua: substitució de totes les canonades, col·locació de claus de pas per sector perquè en cas d’avaries només es tanqui el sector afectat, instal·lació de boques de rec i hidrants d’incendis, instal·lació d’una ventosa a la part alta del barri per al buidatge d’aigua de la canonada.

Xarxa de telecomunicacions: s’aprofitaran les obres d’aixecament dels carrers per instal·lar la xarxa soterrada per a futures connexions de fibra òptica o altres telecomunicacions. 

L’alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, ha explicat que “el barri de la Riba té les canonades d’aigua més antigues del municipi i això genera incidències molt sovint, amb la conseqüent molèstia al veïnat. A més, aquesta problemàtica també suposa la pèrdua d’aigua a causa de les fuites. Per això hem cregut oportú destinar la subvenció del PUOSC a aquest projecte i, aprofitant l’avinentesa, canviar l’enllumenat per llums led, que ens permetran acabar amb les avaries i tenir una il·luminació molt més eficient. També aprofitarem les obres per soterrar la xarxa de telecomunicacions i deixar la instal·lació preparada per a futures connexions”.

L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès redactarà el projecte durant el 2020 i, en principi, la previsió és que les obres s’executin durant el 2021. L’alcaldessa ha explicat que “com que l’ajut del PUOSC està repartit en dos anys, és a dir, el 2022 i el 2024, esperarem a la resolució de la subvenció del PAM de la Diputació de Tarragona, que sortirà a la tardor i, en funció de l’import atorgat i de l’anualitat que ens assignin, decidirem quin any s’executarà”. Recordem que la Junta de Govern del 22 de juny va aprovar la sol·licitud per a la convocatòria del Pla d’Acció Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona, una subvenció que permet finançar grans inversions per al municipi.

L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha sol·licitat aquesta subvenció per a cinc projectes, entre els quals s’inclou el d’arranjament de les infraestructures de la part superior del nucli urbà del municipi, al barri de la Riba. S’ha sol·licitat un import de 335.000€ del PAM per destinar-lo a aquesta inversió i es preveu que la resolució arribi la propera tardor.

 

Participació