Serveis

Comencen les proves per posar en funcionament el nou pou de l’Esplai de la Bisbal

L’alcaldessa de la Bisbal espera que amb la posada en funcionament del nou pou puguem posar fi a les problemàtiques i els talls en el subministrament d’aigua per insuficiència de cabal que ha patit l’Esplai en els darrers anys, especialment durant els últims estius

per Nació Digital, La Bisbal | 25 de juliol de 2020 a les 18:28 |
Emplaçament del nou pou
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès informa que han començat les proves de posada en funcionament del punt de captació d’aigües -és a dir, el pou- ubicat al carrer Joan Miró de l’Esplai. Aquestes proves compleixen amb les característiques i les condicions del punt d’abastament, establertes a l’autorització de la concessió per part de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), i inclouen la desinfecció de la canonada de transport d’aigua, l’avaluació i les accions pertinents per a la potabilització de l’aigua.

Durant l’execució d’aquestes accions, s’abocarà a la riera l’aigua extreta del pou, sense que això suposi cap risc per a la salut ni per a l’ecosistema.

L’alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, va signar un Decret d’alcaldia el passat 22 de juliol per autoritzar l’empresa concessionària del servei d’abastament d’aigua, FCC Aqualia SA. perquè pugui dur a terme aquestes proves i haurà d’informar l’Ajuntament dels resultats d’aquestes i de qualsevol incidència que pugui sorgir. Agnès Ferré ha explicat que “el juliol de 2019 el Servei de Salut Pública del Camp de Tarragona va informar favorablement del pou d’abastament d’aigua situat al carrer Joan Miró i el novembre del mateix any l’ACA va atorgar la concessió definitiva d’aigües sol·licitada, d’acord amb les característiques i condicions establertes. El març de 2020 es va signar l’acta de recepció de les obres del pou de l’Esplai però, a causa de la pandèmia, no es podien dur a terme les proves i, per aquest motiu, es realitzen a partir d’aquesta setmana”.

Una vegada s’hagin fet les proves es realitzarà l’adscripció del pou al servei de la xarxa d’abastament d’aigua potable. Aquest serà el darrer pas per posar-lo en funcionament. Ferré ha explicat que “amb la posada en funcionament del nou pou esperem que puguem posar fi a les problemàtiques i els talls en el subministrament d’aigua per insuficiència de cabal que ha patit l’Esplai en els darrers anys, especialment durant els últims estius”.

 

 

Participació