Societat

Treballs per millorar el cabal d’aigua i la pressió d’alguns carrers del Papagai de la Bisbal

Son actuacions provisionals mentre no s’executin les obres d’arranjament del carrer Rossinyol,

per Nació Digital, La Bisbal | 21 de juliol de 2020 a les 21:59 |
Treballs al Papagai | AB
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha iniciat, aquest dilluns, una obra consistent en l’execució aèria provisional de la xarxa de subministrament d’aigua des del carrer Gavina fins al carrer Alosa del Papagai, incloent dos encreuaments de carrers. Aquests treballs persegueixen l’objectiu de garantir el cabal i la pressió d’aigua als veïns de la zona, que durant les darreres setmanes han patit problemes de subministrament.

L’alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, ha explicat que “des de l’equip de govern esperem que aquesta intervenció pugui resoldre els problemes de subministrament de forma provisional i que, properament, puguem tirar endavant el projecte previst per arranjar definitivament la instal·lació de la xarxa de subministrament del carrer Rossinyol”.


Ferré ha afegit que “la problemàtica del carrer Rossinyol, juntament amb la calç i els taps que es formen als tubs, amb l’afegit que la població augmenta durant l’estiu, han fet que la xarxa no hagi pogut abastir tota la població de la zona amb regularitat i, per aquest motiu, estem tirant endavant aquesta solució provisional”. L’obra té un cost de 2.427,17€ i es du a terme com a solució puntual mentre no s’executa el projecte de canvi de la xarxa del carrer Rossinyol, una inversió que s’ha hagut d’endarrerir uns mesos a causa de la pandèmia de Covid-19. L’Ajuntament continua treballant en la realització d’aquest projecte i, segons ha explicat Ferré, està previst que es pugui executar durant aquest 2020.

La xarxa de distribució d’aigua potable del Papagai és de tub de PVC -a excepció dels trams que ja s’han reparat i canviat- i presenta greus problemes de rendiment, fuites i taps de calç. És per això que el 2018 es va iniciar la millora de la xarxa de subministrament a la zona. L’alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, ha explicat que “la urbanització del Papagai es va recepcionar l’any 2010 i fins a la passada legislatura no s’havia fet cap projecte complet de renovació de la xarxa d’aigua en aquest barri”.


Ferré ha afegit que “el 2019 es van realitzar les obres de substitució de la canonada existent en una de les zones amb més problemes de subministrament: als carrers Alosa i Cadernera. L’obra va tenir un cost de 44.588,28€ i va consistir en la substitució de l’actual tub per canonada de polietilè de 90 mm. A més, també es van substituir les escomeses domiciliàries”.  
Es preveu que a finals d’aquesta setmana la instal·lació provisional ja estigui en funcionament.

 

 

Participació