Societat

La Bisbal del Penedès inicia una campanya per promoure el bon ús de les illes de contenidors

Es col·locaran cartells a les illes contenidors amb missatges per conscienciar i sensibilitzar la població, ja que s’ha detectat un increment d’abocaments de residus a la via pública des de la finalització de l’Estat d’alarma

per Nació Digital, La Bisbal | 12 de juliol de 2020 a les 13:04 |
Cartell de la campanya | AB
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès inicia una campanya de conscienciació i sensibilització amb l’objectiu de millorar la gestió de residus per part de la ciutadania. 

Amb la finalització de l’estat d’alarma, el municipi ha vist incrementat el nombre de residus abocats a la via pública, sovint al voltant de les illes de contenidors del municipi i, per aquest motiu, engega una campanya per fer pedagogia i sensibilitzar la població sobre el bon ús dels contenidors.

a partir d’aquesta setmana, les illes de contenidors del municipi mostraran cartells amb diversos missatges que pretenen cridar l’atenció d’aquelles persones que es disposin a fer un mal ús dels contenidors.

Es tracta de missatges com “ETS TU QUI DEIXA LA BROSSA FORA DEL CONTENIDOR? No siguis incívic/a i deixa cada residu al seu lloc”, “NO ET RENTIS LES MANS / sense, abans, haver deixat cada residu al seu lloc” o “NO JUGUIS BRUT. Com et sentiries si algú deixa un munt de brossa a la teva porta?”.


El Regidor de Gestió de Residus, Fèlix Villazán, ha explicat que “des de l’entrada a la nova normalitat hem notat un increment de conductes incíviques relacionades amb l’abandonament de residus i deixalles a la via pública, una situació que hem pogut comprovar que també estan patint altres municipis de la comarca. Tenint en compte aquesta situació i amb l’objectiu de pal·liar la problemàtica de l’incivisme i dels abocaments d’escombraries i residus a la via pública, hem decidit iniciar aquesta campanya amb l’objectiu de sensibilitzar la població, fer pedagogia i informar sobre les bones pràctiques en matèria de separació i gestió de residus”. 

Villazán ha detallat que “la campanya s’estructura en diversos cartells que contenen uns missatges adreçats tant als veïns que viuen tot l’any al municipi com a aquells que hi tenen una segona residència amb l’objectiu que, aquelles persones que estiguin a punt de dur a terme una acció incívica, s’interroguin sobre si la seva conducta és l’adequada. Amb aquesta campanya volem sensibilitzar la població perquè faci un bon ús dels recursos en matèria de gestió de residus i prengui consciència de que, per exemple, les bosses d’escombraries s’han de deixar dins dels contenidors i no a la via pública, encara que el contenidor estigui al costat. D’altra banda, els cartells també informen sobre la recollida de voluminosos a domicili, que es fa una vegada al mes, i sobre el servei del Punt Verd, on la ciutadania pot portar molts tipus de residus els 365 dies de l’any”.


Més enllà d’aquesta campanya, el passat 1 de juliol la Regidoria de Gestió de Residus va tornar a ampliar l’horari del Punt Verd -ara s’hi poden portar residus de dilluns a diumenge en horari de matí i tarda- i durà a terme dues recollides de residus a domicili durant el mes de juliol. A més, l’Ajuntament ha tornat a instal·lar els contenidors per a restes de poda durant el mes de juliol perquè aquells veïns que no hagin pogut netejar els seus jardins i parcel·les durant el confinament puguin fer-ho ara portant els residus al contenidor destinat a les restes de poda i jardineria.

 

Participació