Coronavirus

Les cadires amfíbies han de ser utilitzades pels usuaris o acompanyats per familiars a Calafell

Els protocols de seguretat per la Covid-19 impedeixen que els socorristes puguin fer el bany assistit

per Nació Digital, Calafell | 8 de juliol de 2020 a les 16:07 |
Cadira amfíbia | AC
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L’Ajuntament de Calafell té disponible a les platges del municipi el servei de cadira amfíbia per al bany, pensat per a persones amb mobilitat reduïda. Tanmateix, l enguany les cadires han de ser utilitzades pels mateixos usuaris o acompanyats per familiars. I és que els protocols de seguretat per la Covid-19 impedeixen que els socorristes puguin fer el bany assistit.

El difícil manteniment de la distància en el rescat d’una persona que tingui problemes dins del mar s’ha pogut solventar amb altres tècniques i maniobres. També passa amb les maniobres de reanimació, que s’han modificat perquè impliquen un alt risc de contagi. En el cas del bany assistit, el protocol general que hi ha és que funcioni amb “autoservei”.

L’Ajuntament és conscient que això és una dificultat afegida per a les persones potencialment usuàries, però demana comprensió ateses les circumstàncies excepcionals d’aquest estiu, en el qual la seguretat de tothom ha de ser el primer. També explica que el servei de cadira amfíbia s’ha retardat precisament perquè faltava un protocol d’ús en la present situació.

Les cadires amfíbies estan disponibles a quatre ubicacions de les platges, corresponents a les casetes de socorrisme i primers auxilis més grans. Estan a l’altura del passatge Sant Antoni i dels carrers Víctor Català, Carmen Desvalls i Loira. Per demanar el servei, cal demanar cita prèvia enviant un correu electrònic a accesibilidad@aunar.com. Després del bany, la cadira s’ha de tornar a la caseta de socorrisme i el personal s’encarregarà de desinfectar-la abans del següent ús.

 

Participació