Societat

Més de mig miler de signatures demanen que la biblioteca de Cunit porti el nom de Marisa Ibáñez

Des de la seva creació el centre porta el nom de la pedagoga baixpenedesenca Marta Mata

per Llorenç Aviñó , 7 de juliol de 2020 a les 21:45 |
La petició de Change.org
Una petició a Change.org ha recollit de moment més de 500 signatures que demanen que la Biblioteca Pública de Cunit porti el nom de Marisa Ibáñez, la que va ser directora de l’equipament cultural de Cunit durant tres decades i que va morir recentment. La proposta vol ser un reconeixement a la ingent tasca cultural de Marisa Ibáñez, un homenatge a la seva tranectòria, que la va convertir en un referent cultural i democràtic penedesenc.

Però posar el seu nom a la biblioteca seria retirar el nom que té el centre des de que va ocupar el seu nou emplaçament, Biblioteca Marta Mata. Marta Mata, baixpenedesenca, de Saifores, va ser una de les més destacades pedagogues del segle passat a Catalunya, com ho havia estat la seva mare, Àngels Garriga. Marisa Ibáñez la va conèixer i dirigia amb orgull la biblioteca que porta el seu nom.


És competència de l’Ajuntament de Cunit decidir sobre la qüestió. Tothom que va conèixer Marisa Ibáñez té molt clar que mereix un reconeixent que perpetuï la seva obra, i a la vegada te clar que l’homenatge a Marta Mata és sempre vigent i necessari. Totes dues van ser dones transcendents per a la cultura i l’educaciô, pel Penedès i, sobretot, per a la democratització del coneixement.

 

Participació