Societat

L’Ajuntament de Calafell anuncia mà dura contra els que llencen deixalles a qualesvol lloc

Es reforçarà la vigilància i se sancionarà els infractors que siguin enxampats

per Naciô Digital , Calafell, 3 de juliol de 2020 a les 16:25 |
Abocaments incívics | AC
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L’Ajuntament de Calafell ha anunciat mà dura contra l’incivisme en la neteja, contra els que llencen deixalles a qualsevol lloc. En concret, apunta que aquestes conductes es vigilaran, amb un reforç dels efectius d’inspecció, i que se sancionarà els infractors que siguin enxampats. Si les apel·lacions al civisme no són escoltades, s’aplicarà estrictament la normativa municipal,

Aquest incivisme sempre puja quan creix la població del municipi, però enguany s’estan batent rècords negatius. En només un cap de setmana, s’han recollit 12 tones de brossa tirada al carrer, fora dels contenidors. Bàsicament, mobles, electrodomèstics, matalassos, restes de poda... L’Ajuntament ha duplicat el servei de recollida d’aquesta mena de deixalles, ampliant-lo a les tardes. I fins i tot així costa recollir tot el que és abandonat al carrer pels incívics.

L’Ajuntament compta amb un servei de recollida gratuïta de mobles vells, prèvia demanda, que pot concertar-se a través de la Línia Verda. Si no es concerta, i aquests residus es deixen al carrer, el servei s’acaba desbordant, més en èpoques com l’estiu, quan la població del municipi es dispara.

 

Participació