1 de 10
Política

Som Poble ERC, Podem i Primàries Vendrell proposen el tancament provisional de l’Escola de Música

Publiquem el comunicat de totes dues formacions argumentant la seva petició conjunta al govern municipal

Escola de Música | ND
per Nació Digital, El Vendrell | 25 de juny de 2020 a les 21:44 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Els grups municipals de Som Poble-ERC, Primàries i Podem de l’Ajuntament del Vendrell presentem al Ple Ordinària del mes de juny una proposta de resolució sobre l’Escola Municipal de Música.

Com tothom recorda, l’Escola Municipal de Música Pau Casals ha omplert molts titulars en els darrers anys, sobretot per les irregularitats manifestes en l’ampliació de les obres de construcció que van arribar a fer que el tema hagi acabat a la Fiscalia gràcies a la reclamació dels nostres grups municipals.

Doncs  ens van convocar a una comissió extraordinària a un únic punt de l’ordre del dia sobre les mancances que s’han trobat en el manteniment de la instal·lació i de diverses assegurances que no es troben al dia.

Ja en el passat ple el grup de Primàries va portar al Ple una moció per tal de demanar que es faci tot el possible per aconseguir la llicència ambiental, imprescindible perquè un espai com aquest estigui obert. Sorprenentment el govern municipal va votar en contra i la proposta va decaure.

Amb aquestes mancances detectades, veiem que des del govern municipal s’ha actuat amb una gran irresponsabilitat, al detectar-se una sèrie de mancances que demostren que la instal·lació actualment és un perill per la salut dels nostres nens, familiars o treballadors. S’han detectat faltes de manteniment en el sistema de detecció d’incendis, control de legionel·losi, sales inutilitzades pel no funcionament aire condicionat, portes de vidres despenjades, etc.

A més segons el que ens van explicar en l’esmentada reunió no és té constància de que les assegurances estiguin al dia. Aquest fet si més no, tampoc és fonamental perquè si l’Escola no té la llicència ambiental, l’assegurança de responsabilitat civil no es faria càrrec de cap accident que es produís.

Per tant, davant el manifest risc que té la instal·lació i seguint els consells del cap de serveis jurídics de l’Ajuntament, creiem que s’hauria de tancar provisionalment l’Escola fins que no es compleixin les normes contra incendis i s’hagin solucionat tots els treballs de manteniment i s’hagi avançat en l’obtenció de la llicència ambiental.

 

Participació