Societat

Administradors i entitats deixen la Festa Major del Vendrell en mans de l’Ajuntament

Dimiteixen els administradors, les comissions de Cercaviles i de foc anuncien que els grups no sortiran

per Llorenç Aviñó, El Vendrell | 20 de juny de 2020 a les 12:17 |
Administradors de Santa Anna | AV
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Falta una mica més d’un mes per a Santa Anna i a dia d’avui són moltes, moltíssimes, les incògnites sobre la seva celrbració. L’impacte de la pandèmia ha fet els seus efectes sobre la festa. Raons de seguretat i salut desaconsellen les aglomeracions de gent i aquesta és la causa central de la situació que es viu ara a la ciutat pensant el la festa.

Primer va ser la Comissió de Cercaviles, seguidament la de Foc, les entitats que en formen part anuncien que no sortiran. Seguidament els Administradors dimiteixen en bloc. Argumenten que des de fa dos mesos treballaven en una proposta de Santa Anna adaptada a les exigències de la fase de represa de la pandèmia, però que han topat amb inconvenients amb els cossos de seguretat i amb manca de decisió de l’Ajuntament, a qui entreguen la responsabilitat de fer, no fer, o fer segons com, la Festa Major.


L’Ajuntament agraeix especialment la gran feina dels Administradors i de les entitats que són fonamentals en el prestigi de Santa Anna, festa major de referència a Catalunya. El consistori, com els administradors i les entitats prioritza la seguretat dels vendrellencs i evitar qualsevol risc de contagi.

Ara s’obre un nou escenari. Hi haurà festa sense tants actors principals? Com serà? El culte a Santa Anna és l’arrel de la festa, això no se suspén. I més enllà dels grups de cultura popular, fonamentals, hi ha altres possibilitats. Sigui com sigui, ho haurà d’assumir la regidoria de Festes del Vendrell. La incògnita haurà de quedar desvetllada aviat.

 

Participació