Economia

L’atur es manté igual al mes anterior al Baix Penedès, però el pitjor pot estar per arribar

Però el maig era tradicionalment un mes amb noves contractacions i els ERTO podrien portar a expedients de regulació per tancament

per Nació Digital , El Vendrell, 5 de juny de 2020 a les 20:09 |
Gràfica comparativa | CCBP

Segons dades recents de l’Observatori del Treball de la Generalitat de Catalunya ha publicat les dades d’atur del mes de maig. L’atur al Baix Penedès no ha experimentat cap increment, com sí va succeir als anteriors mesos de març i abril, que va tenir un creixement important com a conseqüència de les incerteses a l’inici de la crisi del COVID-19.

El nombre de nous aturats a 31 de maig respecte el 30 d’abril ha estat de 15 persones per a tota la comarca, situant el nombre d’aturats a 9.101 persones. Així, l’índex d’atur a la comarca s’ha mantingut en el 18’61 %. Cal apuntar però que en aquests moments continuen molts expedients d’ERTO a la comarca, en una situació especial que no computa a les dades d’atur. Caldrà veure els propers mesos l’impacte final generat per la crisi del COVID-19 a les empreses del Baix Penedès.

El President del Consell Comarcal, SJoan Sans, ha fet la següent valoració: “si tenim en compte la complexitat del moment que estem vivint, i que durant el mes de maig tota l’activitat empresarial ha estat encara a mínims, sense activitat, la dada que no ha incrementat el nombre d’aturats durant el mes de maig és relativament positiva en el marc d’aquesta greu crisi. Des del Consell Comarcal ja estem activant dispositius i recursos per ajudar a tornar a la normalitat, ajudar les empreses i mantenir l’ocupació als nivells anteriors a la crisi provocada per la COVID-19. D’aquesta crisi n’hem de sortir més forts i preparats del que estàvem. No podem caure en el desànim. En sortirem reforçats.”

Aixó no obstant els experts en la matèria coincideixen en afirmar que el pitjor de la crisi, en àmbit laboral, està per arribar.

 

Participació