Platges

L’Estat i l’Ajuntament completen una aportació extraordinària de sorra a les platges de Calafell

L’Estat i l’Ajuntament completen una aportació extraordinària de sorra a les platges del municipi

per Nació Digital, Calafell | 4 de juny de 2020 a les 11:44 |
Reposició de sorra | AC
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El Servei de Costes de l’Estat i l’Ajuntament de Calafell estan completant una aportació extraordinària de sorra a les platges del municipi. Aquesta actuació estava prevista des de la tempesta Gloria, els estralls de la qual a la nostra costa busca refer. Tanmateix, el confinament i la suspensió de les obres públiques, l’ha retardada . El moviment de maquinària pesant, en aquest sentit, és un dels motius pels quals les platges de Calafell romanen tancades fins al 8 de juny.

Com en anys anteriors, la sorra s’ha recuperat del costat Cunit del Port de Segur de Calafell, on s’acumula, i s’ha transportat als punts on la manca d’arribada de material i l’erosió dels temporals ha esdevingut crítica. Per exemple, a la ha estat molt és molt superior a la d’altres ocasions.

Segons explica, el tinent d’alcalde d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament, Aron Marcos, “en aquest tram de platja, l’aportació de sorra acostuma a ser de 1.000 metres cúbics. Enguany és de 4.500 metres cúbics. És a dir, es tracta d’una aportació extraordinàriament extraordinària”.

A la platja de Calafell, l’actuació ha estat una altra, ja que la problemàtica és diferent. Aquí, la sorra és empesa contra el mur del passeig, on s’acumula, i cal escampar-la “perfilant” de nou la superfície de la platja. Aquesta acció permet guanyar un parell de metres al mar.

“La solució a llarg termini és el sistema dunar pel qual hem apostat i que l’Estat s’ha fet seu, assumint-ne la inversió”, recorda Marcos. Però el regidor afegeix: “El que hem fet ara és un reparació provisional a la vista del gran volum de danys causats pel Gloria i altres temporals que el van precedir en els mesos anteriors”.

 

Participació