successos

Els Mossos detenen dos excomercials de serveis de gas per estafar sis clients i a la seva pròpia empresa

Els detinguts van estafar 1.860 euros a sis clients els quals van abonar l’import contractat a un compte corrent titularitat dels extreballadors

per Nació Digital , Baix Penedès , 3 de juny de 2020 a les 19:47 |
Agents dels Mossos d’Esquadra la Unitat d’Investigació del Baix Penedès van detenir el 29 de maig un home i una dona, de 43 i 46 anys i de nacionalitat espanyola, com a presumptes autors d’un delicte continuat d’estafa.
 

Els Mossos d’Esquadra van iniciar una investigació el mes de novembre arran de la denúncia del representant legal d’una empresa dedicada a la instal·lació de gas i altres subministraments que denunciava que dos extreballadors s’havien apropiat d’un import de 1.860 euros de sis clients de l’empresa.
 

El modus operandi  dels detinguts consistia en captar clients a qui oferien diversos serveis que formalitzaven emplenant un formulari, el full original el lliuraven a l'empresa, però modificaven el número de compte bancari del duplicat autocopiatiu que lliuraven al client el qual pertanyia als detinguts i no a l’empresa subministradora.
 

Arran d’aquests fets delictius, l’empresa va rebre diverses queixes per part de clients quemanifestaven que no havien rebut el servei contractat  de gas i que havien abonat l’import en efectiu als detinguts o bé mitjançant un compte bancari.
 
Per tot això, els investigadors van detenir el 29 de maig els dos extreballadors per un delicte d’estafa continuada, ja que van fer ús del seu càrrec com a comercials per efectuar enganys a sis clients. L’empresa també va ser víctima perquè no va rebre els ingressos dels sis clients i va haver de subministrar els serveis igualment sense cobrar i veient la seva imatge comercial perjudicada.
 
Els detinguts van declarar el mateix 29 de maig en seu policial i van quedar en llibertat amb l’obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan siguin requerits.

 

Participació