Ensenyament

La Bisbal avança per facilitar la socialització dels llibres escolars de l’Escola Ull de Vent

Es signarà un conveni amb l’AMPA perquè les famílies empadronades no hagin d’adelantar els diners dels llibres ni demanar cap subvenció

per Nació Digital , La Bisbal, 2 de juny de 2020 a les 19:19 |
Escola Ull de Vent | AB
L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès, mitjançant la Regidoria d’Ensenyament, fa un pas més en la socialització dels llibres escolars de l’Escola Ull de Vent: se signarà un conveni perquè, a partir del pròxim curs 2020/2021, l’Ajuntament pugui abonar l’import dels llibres directament a l’AMPA i, d’aquesta manera, les famílies empadronades no hagin d’avançar els diners dels llibres ni demanar cap subvenció.

Fins ara, les famílies adquirien els llibres socialitzats -a través de l’AMPA de l’escola- fent el corresponent pagament i, posteriorment, sol·licitaven les subvencions per a llibres escolars a l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès. En cas de ser beneficiàries de la subvenció, rebien el cost dels llibres socialitzats uns mesos després de fer el pagament. Amb aquest nou conveni se simplifica l’adquisició de llibres i, a més, les famílies no hauran d’avançar els diners ni tramitar cap subvenció, només caldrà que estiguin empadronades i siguin sòcies de l’AMPA per poder demanar els llibres sense haver de fer el pagament.


L’AMPA de L’Escola Ull de Vent ja fa anys que va iniciar la socialització dels llibres escolars amb el suport de l’Ajuntament. Any rere any prepara els llibres i els distribueix entre els seus associats i, d’aquesta manera, s’aconsegueix que la majoria de famílies paguin un percentatge mínim pel cost dels llibres. La regidora d’Ensenyament, Leo Uceda, ha explicat que “el fenomen de socialització o reutilització de llibres és bastant antic, de fet molts hem utilitzat llibres de germans, veïns o amics quan érem petits.

L’Escola Ull de Vent ja fa molts anys que va iniciar la socialització a través de l’AMPA, amb el suport de l’Ajuntament, i fa molt bona feina gestionant aquesta forma d’adquisició de llibres. Així aconseguim disminuir el cost econòmic que suposa la compra de llibres per a les famílies, es facilita l’accés als llibres a tot l’alumnat del centre, es redueixen els residus generats i, a més, es fomenta el respecte vers al material comunitari, ja que els llibres s’han de cuidar perquè siguin reutilitzats”. La regidora pensa que “amb aquest nou conveni pensem que podem facilitar molt l’adquisició de llibres de les famílies, sense que hagin d’avançar pagaments ni fer cap tràmit per demanar una subvenció per als llibres”.  

El conveni entrarà en funcionament de cara a l’adquisició de llibres per al pròxim curs. Per a més informació us podeu adreçar a l’AMPA de l’Escola Ull de Vent.

 

Participació