Política

L’alcalde de Calafell respon al conseller Bargalló: «Els ajuntaments no tenim espais per cedir perquè facin d’escola»

Ramon Ferré diu que la Generalitat vol passar la pilota als municipis davant la represa de l’activitat educativa

per Nació Digital , Ensenyament, retorn a les aules, Calafell,, 21 de maig de 2020 a les 12:41 |
Una aula de Calafell | AC

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha llançat una contundent resposta a la intenció de la Generalitat d’usar espais dels ajuntaments per desdoblar aules de les escoles el proper curs. Aquesta idea ha estat plantejada aquest dimecres pel conseller d’Educació, Josep Bargalló. Ferré li ha contestat que “els ajuntaments no tenim espais ni per a cobrir  les nostres obligacions com a municipis, com volen que en tinguem per cedir-los per fer-hi escola”.

Però “si volen espais, els podem cedir les mateixes escoles per la tarda o el cap de setmana. És el millor espai que podem cedir”. Cal recordar que, quan acaba la jornada lectiva, els centres passen a dependre dels ajuntaments i “nosaltres els podem tornar a cedir, a més que són edificis que ja estan pensats i equipats per ser escola”.

L’alcalde ha dit també: “Som els primers a voler ajudar, però ens resulta impossible posar mitjans que no tenim. Creiem que la Generalitat vol simplement passar-nos la pilota als municipis, com ve fent des de fa anys en els més diversos àmbits”.

En aquest sentit, l’alcalde de Calafell obrirà converses urgents amb altres ajuntaments per organitzar un front comú sobre aquesta qüestió.

Ferré ha afegit: “Els ajuntaments estem al límit i necessitem tots els nostres recursos per mantenir funcionant els serveis municipals i fer front a la immensa crisi social i econòmica que els està caient a sobre a pobles i ciutats”. Ha destacat, a més: “No sé si Bargalló vol que acudim al mercat immobiliari a buscar els espais que vol. O que assumim també el cost del professorat que caldria. En definitiva, si vol que despullem un sant per vestir-ne un altre, el seu, que ens ho digui clar, però la resposta continua sent que no podem”.

 

Participació