Societat

La Bisbal celebrarà, de l’11 al 29 de maig, les III Setmanes de l’Empresa i l’Ocupació

Totes les accions seran virtuals, a través de les xarxes socials de l’Ajuntament

per Nació Digital, La Bisbal | 7 de maig de 2020 a les 17:08 |
Edició de l’any passat | AB
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Bisbal celebrarà per tercer any consecutiu, de l’11 al 29 de maig de 2020, les jornades dedicades a l’empresa i l’ocupació. En les dues primeres edicions, aquesta iniciativa s’havia dut a terme durant una setmana. Enguany, tenint en compte la situació que ha generat la Covid-19 en l’àmbit de l’empresa i l’ocupació, la Regidoria d’Ocupació ha optat per dedicar tres setmanes a l’esdeveniment i dur-lo a terme, íntegrament, a través d’internet. 

D’aquesta manera, durant aquestes tres setmanes s’anirà compartint informació a les xarxes socials de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès i es publicaran vídeos amb veus expertes que abordaran diversos temes relacionats amb els àmbits de l’ocupació, l’empresa, el comerç, la feina per compte d’altri o els col·lectius d’autònoms i emprenedors.

Els continguts de cadascuna de les setmanes estaran enfocats cap a un col·lectiu diferent: 

-De l’11 al 17 de maig als treballadors, especialment a aquells afectats per ERTOS o que s’hagin quedat a l’atur per causa de la Covid-19.

-Del 18 al 24 de maig, als autònoms i els comerços.
-Del 25 al 29 de maig, a les empreses.


Aquest esdeveniment va néixer el 2018, de mà de la Regidoria d’Ocupació, amb la intenció de potenciar la interacció de l’administració local amb les empreses, els comerços, els emprenedors, els autònoms i els desocupats amb la finalitat de millorar l’ocupabilitat de la població de la Bisbal, incrementar i potenciar el teixit comercial i empresarial local i oferir formació adequada a les necessitats de les empreses. Enguany les III Setmanes de l’Empresa i Ocupació giraran entorn al context actual, és a dir, se centraran en abordar la situació que ha generat la Covid-19 en el món laboral i empresarial. 

L’alcaldessa de la Bisbal del Penedès i responsable de l’àrea d’Ocupació, Agnès Ferré, ha explicat que “la situació que ha generat la Covid-19 és un escenari sense precedents. Per això hem considerat oportú no ajornar la ‘Setmana de l’Empresa i Ocupació’ i adaptar-la al context actual perquè, ara més que mai, hem de ser capaços de facilitar el màxim d’informació als afectats per la Covid-19 i dotar-los d’eines per fer front al moment que estem vivint”. 

Durant les tres setmanes s’aniran fent diverses publicacions a les xarxes socials amb informació relacionada amb la temàtica de cadascuna de les tres setmanes. Quant als continguts audiovisuals previstos, són els següents

SETMANA PRÈVIA:
Divendres 8 de maig, a les 12h, publicació del vídeo de presentació a càrrec de l’alcaldessa i responsable de l’àrea d’Ocupació, Agnès Ferré.
 
SETMANA 1: 
Dimecres 13 de maig, a les 12h, publicació de la xerrada a càrrec d’Elena Trilla, Executive & Personal Coach i membre de Dones d’Empresa. Temàtica: Fortaleses, comunicació no verbal, la coherència del discurs i les creences limitants: la importància de conèixer-se a un mateix a l’hora de buscar feina.
Divendres 15 de maig, a les 12h, publicació de la xerrada a càrrec de Susana Muñiz, directora de l’oficina d’Adecco del Vendrell. Temàtica: Saps què busquen les empreses? Posa’t en marxa i esbrina-ho: les empreses necessiten persones amb competències transversals i tu seràs una d’elles si les entrenes. Et donem les “receptes” per identificar-les i treballar-les. Posa-t’hi!
 
SETMANA 2
Dilluns 18 de maig, a les 12h, publicació de la xerrada a càrrec de Josep Pasqual (Restaurant Ull de Llebre) i Jordi Pasqual (Oli Torclum), membres del col·lectiu de cuiners i productors del Baix Penedès ‘Terra i Taula’. Temàtica: La reinvenció dels professionals autònoms davant la situació generada per la Covid-19.
Dimecres 21 de maig, a les 12h, publicació de la xerrada a càrrec de la presidenta de la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP), Neus Lloveras, sobre el projecte ‘Aquí d’aquí’ que gira entorn d’una plataforma online gestionada que permet fer valdre el coneixement de les empreses, les seves ofertes i les seves demandes.
 
SETMANA 3
Dilluns 25 de maig, a les 12h, publicació de la xerrada amb representants de la Cambra de Comerç de Tarragona.
Dimecres 27 de maig, a les 12h, publicació de la xerrada a càrrec de Marta Cañís, directora de la Residència El Colomer, sobre com està vivint la situació generada per la Covid-19 des de la direcció d’una residència de la gent gran.
Divendres 29 de maig, a les 12h, publicació del vídeo de cloenda amb una xerrada a càrrec De José Carlos Eiriz, director de la Fundació Privada Santa Teresa.

 

Participació