Política

El Penedès Marítim reclama que el peatge de la C-32 sigui gratuït pels que han d’anar a treballar

La mesura s’hauria d’aplicar mentre duri l’estat d’alarma ara que la a Generalitat aconsella l’ús del vehicle privat

per Nació Digital, Baix Penedès | 27 d'abril de 2020 a les 15:52 |
Autopista C-32 | AC
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Els alcaldes i alcaldesses del Pacte del Penedès Marítim han demanat al departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat que, mentre duri l'estat d'alarma, els peatges de la C-32 siguin gratuïts. Els municipis reclamen que la gratuïtat sigui exclusivament per anar a treballar i que s’estableixi la fórmula que sigui per tal de garantir-ho.

En un escrit enviat al conseller de Territori, Damià Calvet, els municipis de la costa del Baix Penedès i el Garraf apunten que aquesta mesura serviria per garantir la seguretat i la mobilitat de les persones que formen part dels serveis essencials i les que no poden treballar a distància.

Els diferents consistoris recorden que, a diferència del que passa habitualment, en aquests moments d'emergència sanitària es recomana l'ús del vehicle privat, per evitar més contagis. En cas que aquesta gratuïtat no sigui possible, els ajuntaments reclamen que s'implanti algun descompte pels col·lectius que s'han de desplaçar diàriament cap a l'àrea metropolitana.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, apunta: “Aquesta gratuïtat ha de ser exclusivament pels desplaçaments laborals inevitables. No tindria sentit facilitar desplaçaments com els de segona residència, ja que estan prohibits”.

Sobre el sistema a implantar, Ferré afegeix: “Ha de ser la Generalitat, titular de l’autopista, qui determini la fórmula. Un sistema possible és el que s’usa a l’AP-7, basat en un mateix trajecte d’anada i tornada realitzat en un màxim de 24 hores. Potser seria fàcil per no marejar la gent amb noves regulacions. Però de la forma que sigui, que la Generalitat es ‘mulli’ el més aviat possible”.

 

Participació