Coronavirus

El consum d’aigua durant la Setmana Santa ha baixat un 10% a Calafell

L’Ajuntament no baixarà la guàrdia, perquè constata que ha entrat gent que s’hauria d’haver quedat a la primera residència

per Nació Digital, Calafell | 15 d'abril de 2020 a les 20:39 |
Control policial a Segur | AC
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El consum d’aigua al municipi de Calafell durant la Setmana Santa ha baixat un 10% durant la Setmana Santa, comparant-ho amb les mateixes dates de l’any passat. Això vol dir que les mesures per dificultar l’arribada de visitants de segona residència han aconseguit resultats, tot i que l’Ajuntament és plenament conscient que hi ha hagut gent que ha aconseguit saltar-se els controls. Però moltes menys que les que haurien arribat sense cap mesura.

Del 6 a 13 d’abril, al municipi s’han consumit 60.926 metres cúbics d’aigua. En les dates equivalents de 2019, van ser 67.813 metres cúbics. La dada prové del cabal que ha entrat als dipòsits municipals, provinent dels transvasament de l’Ebre.

L’alcalde, Ramon Ferré, diu que “tenim claríssim que ha vingut gent que s’havia de quedar a casa a la seva primera residència. El mateix consum d’aigua indica que se’n va consumir més durant el període més àlgid de Setmana Santa, que ens els dies immediatament anteriors”. I afegeix que “les denúncies que han posat els cossos de seguretat també ho indiquen”.

L’alcalde no defuig les dificultats per fer controls més efectius: “Tenim un terme municipal molt gran, amb més de trenta possibles entrades, i uns mitjans materials reduïts i que van desbordats”. Però posa en valor el que s’ha pogut aconseguir: “Si no haguéssim fet res, el problema d’incivisme i d’insolidaritat s’hauria fet més gros”.

Les dades de les denúncies

De la seva banda, des que va entrar en vigor l’estat d’alarma, la Policia local de Calafel ha realitzat més de 360 denúncies per incompliment del confinament domiciliari. A més, hi ha hagut dotze persones que han passat a ser considerades investigades (abans imputades) per reincidir. I hi hagut quatre detencions, en casos de reincidència reiterada.

La mitjana diària de denúncies ha pujat durant la Setmana Santa, especialment de Divendres Sant a Dilluns de Pasqua. Però s’ha pogut posar fre a les entrades no autoritzades ni justificades. “És el mateix que demostra el consum d’aigua. No hem pogut aturar a tothom que ha vingut, però hem evitat que en fossin molts més”, diu Ferré.

Tot plegat, però, l’Ajuntament de Calafell mantindrà el tall d’accessos, amb blocs de formigó, i els controls policials, mentre continuï vigent l’estat d’alarma. Una mesura que han anunciat els altres municipis del Penedès Marítim, vist que les apel·lacions al civisme i a la solidaritat no són suficients.

 

Participació