Societat

Campanya d’informació sobre violència masclista arrel de l’estat d’alarma a Calafell

El confinament agreuja la situació de les víctimes, si es veuen obligades a conviure amb l’agressor

per Nació Digital , Calafell, 10 d'abril de 2020 a les 10:59 |
Cartell de la campanya | AC

Durant l'estat d'alarma provocat per la Covid-19, moltes dones i els seus fills i filles que pateixen violència masclista poden veure agreujada la seva situació de perill pel confinament obligatori i la convivència durant les 24 hores amb l'agressor.

L'Ajuntament de Calafell vetlla per garantir l'atenció a les dones en situació de violència masclista durant el confinament per emergència sanitària. Els serveis d'atenció a víctimes de violència masclista, com tots els serveis socials d'urgència, són serveis bàsics essencials.

En el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de Calafell s'han reorganitzat les nostres tasques per poder garantir l'atenció a les dones en situació de violència masclista durant els dies que duri el confinament. Tant el suport psicològic com el jurídic segueixen també operatius. Posem a disposició de les dones en aquesta situació una sèrie de recursos per tal d'estar al seu costat en aquests moments tan complicats, recursos sanitaris, policials o d'acollida i atenció.

A més, voluntaris i voluntàries de Protecció Civil del nostre municipi han distribuït cartells d'informació sobre la campanya de l'Institut Català de les Dones (ICD) "Establiments Segurs" amb el telèfon d'atenció 900 900 120, a tots els establiments oberts de Calafell, com forns de pa, botigues d'alimentació, supermercats, estancs, farmàcies, bancs, veterinaris, tallers, basars, llibreries, correus..., per tal d'arribar a les dones que surtin a comprar.

Davant aquesta situació excepcional de confinament i de risc per a les dones en situació de violència masclista, més que mai, la societat ha de col·laborar en la detecció d'aquestes situacions de violència i trucar immediatament al 112.

Actuar contra la violència masclista és responsabilitat de tothom! No hi haurà cap dona desatesa.

Si et trobes en qualsevol situació de violència masclista (física, psicològica, econòmica, sexual), demana ajuda! Si ets testimoni de violència masclista, avisa la policia!
#CalafellÉsIgualtat #NoEstàsSola #NiUnaMenos #016

–112 Emergències (atenció d'urgència per violència masclista, com a víctima o testimoni). Baixa't l'app del 112 (My112) https://bit.ly/2Je9btQ

–016 Violència masclista del Govern d'Espanya.

–977 69 90 09 o siad@calafell.org (suport psicològic i jurídic)

–977 69 14 18 o consultacalafell@xarxatecla.cat, Àrea Bàsica de Salut de Calafell

–900 900 120 o 900900120@gencat.cat, telèfon gratuït i confidencial 24h d'atenció a la violència masclista de la Generalitat de Catalunya o tel. 671 778 540 per Whatsapp del mateix número.


 
–116 111, Telèfon Infància Respon si ets menor o vols informar de la situació d'un menor desprotegit o en situació de risc.

–Atenció a les víctimes dels Mossos d'Esquadra a cofrreu: mossos.atenciovictimes@gencat.cat

–L'entitat PREVENSI sobre la prevenció del abús sexual infantil posa en disposició la seva web www.prevensi.es, el telèfon 900 440 443 i email info@prevensi.es

 

Participació