Medi Ambient

Agents del Seprona rescaten un esparver ferit a Banyeres de Penedès

L’exemplar, que pertany a una espècie protegida, perdia sang per les ales

per Nació Digital , Banyeres del Penedès, 26 de març de 2020 a les 11:10 |
L’animal rescatat | GC

Agents de Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil (SEPRONA) de la Comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona, han rescatat un exemplar jove d’esparver (Accipiter Nisus) que es trobava ferit en una zona de vinyes de el terme municipal de Banyeres de l'Penedès.

Els fets van passar durant el dimarts, quan agents de servei de l'SEPRONA van rebre avís d'un agricultor, comunicant que una vinya de la seva propietat havia localitzat el que semblava una au rapinyaire la qual es trobava ferida i no podia alçar el vol.

Després d'aquest avís els agents i l'agricultor es van traslladar fins al lloc indicat, descobrint un exemplar jove de esparver que sagnava per una de les seves ales, el qual intentava alçar el vol per tot seguit posar-se a escassos metres. Un cop es va aconseguir atrapar i immobilitzar l'animal es va comprovar que tenia una ferida oberta amb abundant sagnat a la base de l'ala esquerra que li impedia volar, possiblement a causa d'un impacte amb la línia elèctrica.

Amb celeritat, personal de l'SEPRONA li va practicar una primera cura, per a posteriorment, traslladar-lo a el Centre de Recuperació de Fauna Silvestre Mediterrani de Reus per la seva curació, recuperació i deixa anar en el medi natural, impedint així que la vida de l'animal tingués fatals conseqüències.

 Espècie catalogada amb una protecció especial

L'esparver és un ocell rapinyaire que figura en el Catàleg espanyol d'espècies amenaçades, amb una protecció especial, ja que és beneficiós per a l'equilibri dels ecosistemes i la biodiversitat, incloent l'agricultura a l'ésser aquestes rapinyaires depredadors naturals dels rosegadors i altres animals nocius per a les collites.

 

Participació