Coronavirus

El primer pacient curat de coronavirus rep l’alta de l’Hospital del Vendrell

Publiquen íntegrament l’emotiva carta oberta del director del centre, Josep Mercadé

per NacióBaixPenedès , Naciô Digital, 24 de març de 2020 a les 21:07 |
Emotiu moment pels professionals de lHospital del Vendrell | XST
A dos quarts de cinc de la tarda sortia d'alta el primer pacient curat després d'estar deu dies ingressat, afectat per la infecció del coronavirus.

Per celebrar-ho de manera discreta, volíem gravar un vídeo al vestíbul de l'hospital aplaudint el Jaime, de 46 anys, en el moment que sortia, emocionat, després d'estar deu dies aïllat en una habitació de la tercera planta. 


Mentre baixava l’escala rumb a la sortida, donava les gràcies repetidament a l'equip de Medicina Interna dient-los «sois unos héroes»i plorava contingudament oferint les seves llàgrimes a les metgesses, infermeres i auxiliars que l’han cuidat aquests dies.

En aquell moment, quan el Jaime s’allunyava cap a la porta i els sanitaris aplaudien amb força, satisfets de la feina ben feta, un bri d’esperança ha recorregut l’hospital i ens ha donat forces per creure i confiar que aquesta guerra la guanyarem, la gent des de casa i nosaltres a les trinxeres de l'hospital.


El comiat no ha durat ni cinc minuts. Ningú no es pot relaxar. Tothom ha tornat a la feina, no hi ha horaris, cadascú amb la seva missió, tots concentrats donant-ho tot dia a dia, hora a hora, minut a minut.

Trasbalsat per la singularitat del moment, qui gravava ha oblidat prémer el botó d’On de la càmera de vídeo i tot ha quedat en una senzilla foto de tres internistes de l'equip de Medicina Interna. 


Per tant, no veureu les cares ni sentireu aplaudiments però sí que us puc dir que ha estat un d’aquells instants màgics que recordes tota la vida. Gràcies Jaime! Ets el primer pacient donat d’alta per curació a l’hospital del Vendrell i en vindran molts més.

I gràcies a tots els sanitaris que, juntament amb els pacients, ho fan possible.
 

 

Participació