Coronavirus

Seguiment actualitzat de les mesures sobre el coronavirus a Calafell

Es tanquen els equipaments municipals i se suspenen diverses activitats

per Nació Digital , Calafell, 13 de març de 2020 a les 16:35 |

L’Ajuntament de Calafell ha decretat el tancament de totes les seves oficines, edificis, centres de treball i serveis, a partir d’aquest dissabte 14 de març i fins al proper 5 d’abril. A més, per prolongar aquest període de prevenció de contagis del coronavirus, s’ha demanat a la plantilla de treballadors que, si poden, agafen dues setmanes de vacances, del 6 al 19 d’abril.

Durant les tres properes setmanes, només funcionaran serveis mínims per a emergències i serveis essencials i imprescindibles que, a continuació, s’especificaran. Al personal tècnic i administratiu se’ls ha demanat que facin feina des de casa i se’ls ha posat a disposició equips informàtics si cal.

Tot el personal haurà d’estar amb plena disponibilitat en cas d’emergència o necessitat inajornable. En aquests casos, i en tots els serveis mínims, els treballadors disposaran de mesures de prevenció i d’higiene.


Els serveis mínims a l’Ajuntament seran els següents:

–La Policia local i també l’atenció al públic a comissaria.

–El Banc d’Aliments.

–L’atenció social només en cas d’emergències. El que no sigui urgent es posposarà.

–Els serveis de neteja, residus, aigua i clavegueram... tindran un mínim funcionament per garantir la salubritat pública.

–El transport urbà municipal circularà amb normalitat.

–La neteja d’edificis municipals queda suspesa, ja que estaran tancats, amb l’excepció de les seus que tindran funcionament i que seran tres: la Policia local, els Serveis Socials i el Mercat Municipal. En aquests tres casos, la neteja es reforçarà.

–Calafell Ràdio tindrà serveis mínims per donar informació a la població.

Altres mesures excepcionals

A més, l’Ajuntament ha pres les següents mesures excepcionals, també per al període comprés entre el 14 de març i el 5 d’abril.

–S’activa el Pla d’Emergència Municipal en fase d’Alerta.

–S’ordena ls suspensió de tots els actes públics organitzats per l’Ajuntament i totes les activitats col·lectdives en espais oberts o tancats. Aquesta anulació afecta especialment les següents activitats: activitats culturals i les bibliotes, les activitats extraescolars a centres docents, les activitats esportives, els cursos de formació i ocupació.

–Els equipaments culturals, socials, cívics, educatius..., que ja estaven tancats des d’aquest divendres 13 de març, continuaran tancats fins a nova ordre.

–Es decreta el tancament del complex esportiu del Vilarenc Aqua i annexos a l’equipament durant aquest període excepcional.

L’Ajuntament també fa les següents recomanacions:

–Recomanar a tota la població que romangui a casa com a regla general, sortint només el mínim imprescindible.

–Recomanar el tancament de negocis i establiments del municipi, excepte els d’atenció sanitària i alimentació.

–Recomanar que se segueixin i compleixin les mesures sanitàries emeses per les autoritats corresponents.

 

Participació